Пловдив ще бъде домакин на уникален младежки фестивал

Категория
Фестивали
Дата
2017-09-07 00:00 - 2017-09-09 00:00
Място
Античен театър Пловдив

„Plovdiv Fresh Music Festival“ ще събере на една сцена млади изпълнители от цяла Европа

Уникален музикален фестивал за съвременни млади изпълнители от Европа и България ще огласи Пловдив в продължение на три дни в началото на септември. Първото издание на „Plovdiv Fresh Music Festival“ стартира на 7-и и ще продължи до 9 септември.

Събитието има за цел да стане „събор“ на талантливи млади музиканти и да „подгрее“ програмата по повод спечелената от Пловдив титла за „Европейска столица на културата 2019".

Организаторите имат амбиции събитието да се превърне в своеобразна нетрадиционна платформа за различни жанрове музика, която да внесе допълнителна „свежест“ в многоликия културен живот на най-стария жив град.

„Намеренията ни са „Plovdiv Fresh Music Festival“ да стане ежегодно културно събитие на Пловдив и Мюнхен за представяне на млади европейски композитори и изпълнители“, каза Снежа Матюсън, един от организаторите на проявата.

Първият фестивален ден на започва на Античния театър с голям концерт на световно известния Баварския младежки мандолинен оркестър. Младите музиканти от Мюнхен пристигат за участие във Фестивала с финансовата подкрепата на „Гьоте – институт“ в Германия. На сцената на Античния театър ще звучат обичани класически произведения и ярки образци на съвременната и развлекателната музика

Вторият ден на фестивала ще се проведе в Културен център „Тракарт“, на 8 септември. В програмата са включени произведения на млади композитори от България и Германия, които ще концертират съвместно с музиканти - възпитаници на Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” – София.

Закриването на „Plovdiv Fresh Music Festival“ ще бъде на 9 септември в емблематичното за младите „Bee Bop Cafe“, което ще събере пристрастените любители на джаза и стила „джем-сешън“. Почитателите на импровизацията и свободното музициране ще чуят аранжименти на известни джаз-стандарти, оригинали и обработки на познати парчета от различни стилове в изпълнение на младите таланти Александър Матюсън (пиано), Клаас Краузе (китара), които ще свирят заедно с местни музиканти.  Вечерта ще завърши с отворен „джем-сешън“.

"Plovdiv Fresh Music Festival" е идеен проект на Александър Матюсън, студент по композиция в Музикалната академия в Мюнхен и възпитаник на проф. Марина Капацинска, Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” – София. Организатори на фестивала са самият Александър Матюсън и Агенция за реклама и връзки с обществеността „Creative Ray”, представлявана от Илиана Нанчева.

 
 

Всички Дати

  • от 2017-09-07 00:00 до 2017-09-09 00:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…