Пловдив и Виена танцуват валс

Категория
Сценични изкуства
Дата
2017-09-08 20:00 - 2017-09-09 20:00
Място
Античен театър Пловдив

Международният Музикален Фестивал ТРИМОНТИАДА'2017 кани пловдивчани и гостите на града на едно неповторимо преживяване: "ВИЕНА ТАНЦУВА ВАЛС С ПЛОВДИВ НА СЦЕНАТА НА АНТИЧЕН ТЕАТЪР" на 08 и 09 септември 2017 година от 20.00 часа. С участието на Виенския Камерен Оркестър и пловдивския Младежки Камерен Оркестър "Франк Мартен Плейърс".

Младият пловдивски Международен Музикален Фестивал "Тримонтиада" пристъпва на сцената на Античен Театър с два многообещаващи концерта, които са чиста наслада за всички сетива. През първата вечер, на 08 септември 2017 г. от 20.00 часа, ще можете да се насладите на три изключителни дебюта:

Първият и най-вълнуващ дебют е концертът на пловдивския Младежки Камерен Оркестър "Франк Мартен Плейърс". След множество изяви в по-малки концертни зали, също така и в радиоконцерти на Национално Радио Пловдив, вече е време да концертира на най-величествена сцена в България: Античен Театър. Младите музиканти са вече в концертна треска. Те се надяват да получат подкрепата на пловдивчани.

Вторият дебют ще ни поднесат първокласните музиканти от Виенския Камерен Оркестър. Те безотказно завоюват световни сцени и нямат търпение да музицират на престижната показна арена в Пловдив.

Третата атракция е недостижимата австрийска императрица Елизабет "Сиси", интерпретирана от Роми Шнайдер в легендарния филм "Сиси", превръщащ театъра в концертно кино.

Диригенти на вечерта са: Виолета Стоянова, Пламен Проданов и Рани Калдерон.

През втората фестивална вечер, 09 септември 2017 г. от 20:00 часа, ще станем свидетели на още едно неподражаемо събитие.

За пръв път в историята си, Виенският Камерен Оркестър покани млади таланти от Пловдив, и ще ги приеме в редовете си като част от оркестъра. Това са шест младежи и деца (победители в специалено проведен за целта конкурс) членове на МКО "Франк Мартен Плейърс", а именно: Йордан Вичев, чело; Радослав Ненчев, чело; Стела Мандева, цигулка; Радостина Стоянова, цигулка; Амелия Станчева, цигулка, Ева Фей Мак Гонагъл, цигулка. Най-малките сред тях са едва дванадесет годишни. Да се свири в редовете на световно известния оркестър изисква голяма увереност в себе си. Затова на тях ще е необходима вашата цялостна подкрепа! Насърчете ги!

Компетентно подбраната програма съдържа и участието на пловдивската звезда, пианистката Галина Врачева, известна по целия свят с нейните концертни импровизации. Също така виртуозното сопраното Марена Райхел от Виена и австрийският композитор Паул Хертел.

 Акценти от програмата на двудневния фестивал:

Виенски валсове на Щраус; Полка на Цикан; Малко известно произведение от Ланер, посветено на Моцарт; Оркестровата сюита към филма "Императрица Елизабет-Сиси" на Паул Хертел; "Семпла симфония" на Бритън; Клавирни концерти на Моцарт и Хертел; Български произведения и още изненади...

Билети за фестивала може да закупите в мрежата на EVENTIM: https://goo.gl/P4svNV

Също така в билетен център пред Община Пловдив и музикалния магазин на ул. Отец Паисий.

| Цените на билетите варират от 20 до 70 лв. Има налични билети за двете вечери по отделно.

Организаторите на събитието препоръчват закупуването на комбиниран билет за двете вечери.

Линк към събитието във фейсбук: https://goo.gl/ZbXEC4

Линк към промо клип: https://youtu.be/vXzo3u4kBpc

 
 

Всички Дати

  • от 2017-09-08 20:00 до 2017-09-09 20:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…