„Съвременна българска фотография“ идва в Пловдив

Категория
Изложби
Дата
2017-09-12 18:30
Място
Градска художествена галерия, ул. „Княз Александър I“№15

Посетителите ще могат да видят снимки на 43 от най-добрите родни фотографи

Кадрите покриват различни периоди от най-новата история на „прехода“, изобразяват обществени личности и събития от важни исторически моменти

След успеха на пътуващата изложба „Съвременна българска фотография“ в София и Варна, Пловдив ще стане домакин на третото и представяне пред българската публика. Организатори на изложбата са фондация МУСИЗ и VIVACOM.

Посетителите ще могат да видят снимки на 43 от най-добрите родни фотографи, сред които фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“, Мартин Чичов – носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те,  отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България, Надежда Павлова – отличена с награда от Международния Олимпийски комитет за снимката ? от връх Тодорка, портрета на Симеон Сакскобургготски заснет от Георги Богданов и Борис Мисирков, получил специалната награда на журито, Grand prix de la decouverte в Париж и много други.

Изложбата анонсира създаването на Дигитален архив на съвременната българска фотография, явяващ се естествено продължение на дейността на фондация МУСИЗ в областта на съвременната фотография. Колекцията ще бъде дарена на Държавна агенция „Архиви“, където ще обогати и допълни масивите ?. 
Фотографиите покриват различни периоди от най-новата история на „прехода“, изобразяват обществени личности и събития от важни исторически моменти; били са публикувани в пресата, книги, арт каталози; участвали са в конкурси, изложби и пр. 

Изложбата „Съвременна българска фотография“, реализирана с подкрепата на VIVACOM и Държавна агенция „Архиви“, ще бъде открита на 12 септември от 18.30 часа и ще може да бъде разгледана до 30 септемви в Градска художествена галерия - Пловдив на ул. „Княз Александър I“ №15.

 
 

Всички Дати

  • 2017-09-12 18:30
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…