Форум 2019: Долу-горе култура

Категория
Събития
Дата
2017-05-15 14:00
Място
Дом на културата “Борис Христов“

Две събития от образователната платформа ФОРУМ 2019 на фондация Пловдив 2019 предстои да бъдат реализирани през месец май последователно в София и Пловдив – с фокус върху културния мениджмънт, създаването на партньорства и реализирането на артистични идеи в посока от долу нагоре.

На 11 май от 18:30 ч. в Новата конферентна зала на СУ “Св. Климент Охридски” (Ректорат, Северно крило, ет. 2) ще има отворен разговор с Питър Дженкинъсн (културен брокер) и Шийла Райт (директор на ThreeJohnsandShelagh, Mission Models Money и член на Demos UK и Toynbee Studios), модериран от Виктор Янков (Пловдив 2019). Разговорът ще изследва промяната на градската среда чрез култура, ролята на културните предприемачи, креативните пространства и изместването към социални, граждански и политически ангажирани практики. Ще бъдат представени примери както от целия свят, така и конкретно от страната, ще бъдат дискутирани глобални тенденции и важни проблеми и ще бъдат предложени редица възможни техни прочити и алтернативни решения. Събитието ще се случи на английски език с превод на български.

На 15 май от 14:00 до 18:00 в Малката конферентна зала на Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив (ет. 2) ще има професионално ателие за артистични мениджъри, водено от Питър Дженкинсън, Шийла Райт и Любов Костова (директор на British Council в България). Ателието ще разисква проблемите, пред които се изправят организотарите на културни събития в България и ще им предложи нова гледна точка и алтернативи за действие.

Събитието ще се проведе на английски език и е с предварителна селекция на участници, като всеки може да кандидатства, до 1 май.

 
 

Всички Дати

  • 2017-05-15 14:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…