Отбелязваме Международния ден за опазване на паметниците на културата

Категория
Събития
Дата
2017-04-18 16:00
Място
Балабанова къща

Археолози ще представят резултатите от работата си, а архитекти ще представят своите виждания, свързани с опазването на недвижимото културно наследство

Международния ден за опазване на паметниците на културата. Общински институт „Старинен Пловдив“ стартира една нова дългосрочна инициатива: „ВИЖ И СЪХРАНИ СТАРИНЕН ПЛОВДИВ“, като част от Международния ден за опазване на паметниците на културата, който отбелязваме на 18 април.

От 16.30 часа в Балабанова къща ще се състои първата сесия, от поредицата срещи, на която ще почерпим информация от специалисти, работили в последните години на територията на Старинен Пловдив. Археолозите ще представят резултатите от работата си, а архитектите ще представят своите виждания, свързани с опазването на недвижимото културно наследство. Участниците в сесията ще имат възможност да споделят своите виждания, да общуват и установят контакти с работещи в сферата на опазването на културното наследство. Това е едно предизвикателство за приобщаването на нови участници и съмишленици в опазването на културно-историческото наследство на Стария град – Пловдив.

Предстои и сесия № 2 на тема: „През очите на архитектите“.

От 18:00 часа в Балабанова къща, любителите на класическа музика ще могат да се насладят на клавирен концерт с участието на младия пловдивски пианист Васил Начев, който е възпитаник на Кралският Колеж за Музика в Лондон и Консерваторията „Гилдхол“ за Музика и Драма. В своя рецитал той ще представи произведения от творчеството на Бах, Лист, Хайдн, Шопен, Метнер.

Вход свободен!

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-18 16:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…