„Балкански мостове“ показва мозайки от съседните страни

Категория
Изложби
Дата
2017-04-19 18:00
Място
Фоайе на Общински съвет Пловдив

38 участника от 4 България, Македония, Сърбия и Черна гора ще покажат над 60 творби

Международната изложба на мозайки „Балкански мостове” ще бъде открита на 19 април 2017 г., сряда, в 18 ч. в галерия „Пловдив” на Дружество на пловдивските художници, намираща се в сградата на Общински съвет – Пловдив.

Нейната основна цел е от една страна да се популяризира мозаечното изкуство, а от друга - да срещне автори от няколко поколения, работещи в различни стилове от четири балкански държави в града, избран за Европейска столица културата през 2019 г., в който и в момента активно се работи по разкриването на културните пластове на един уникален обект - Голямата раннохристиянска базилика в Пловдив.

С проекта за консервация, реставрация и експониране на подови мозайки „ЕПИСКОПСКА БАЗИЛИКА НА ФИЛИПОПОЛ  IV – VI в.“ на Община Пловдив и Фондация „Америка за България“ на стойност около 10 млн. лева., Пловдив ще кандидатства за вписване в културно-историческото наследство на ЮНЕСКО. 

Събитието „Балкански мостове ” се организира с подкрепата на: Областна администрация – Пловдив, Община Пловдив, Общинска фондация „Пловдив 2019“ и Дружество на пловдивските художници.

Куратор на проекта е Крум Шаранков.  В експозицията са включени около 60 творби на 38 участника от България, Македония, Сърбия и Черна гора.

Официално откриване: 19 април от 18 ч. в галерия „Пловдив” (ул. „Авксентий Велешки” 20 – фоайе на Общински съвет Пловдив).

Изложбата ще продължи до 5 май.

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-19 18:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…