Квартал „Капана“ чества Деня на Земята

Категория
Събития
Дата
2017-04-22 15:00
Място
Кафе-галерия Cu29

Международният ден на земята е нерелигиозен празник, който апелира към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

По случай празника, на 22-ри април от 15:00 часа в кафе-галерия Cu29, в квартал „Капана“ стартира първата инициатива от проекта „Градско компостиране“ в Капана.

Всички гости на кафенето ще имат възможност да се запознаят с  различните методи на компостиране, приложими  в градски условия и превръщането на органичния отпадък в плодородна почва за растенията. Темите в презентацията включват още използването на хранителните отпадъци от ежедневието, тяхното пренебрегване като важна част от жизнения цикъл на растенията и ролята на разделянето на органичните отпадъци като ресурс.

Лекторът Димо Стефанов, дългогодишен производител на компост от органични отпадъци, ще говори още за компостирането като култура и природосъобразен начин на живот.

Организаторите на инициативата „Градско компостиране“ са предвидили и възможност за закупуване на био-тор за стайни или балконски растения с инструкции за използването им.

Входът на презентацията е свободен!

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-22 15:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…