Откриват третата изложба от проекта "Път на младите"

Категория
Изложби
Дата
2017-04-26 18:30
Място
Културен център „Бялата къща”

Културен център „Бялата къща” ви кани на откриването на третата изложба от проекта „Път на младите”, в която ще представи младите художници: Иван Кашлаков, Камелия Цонкова, Силвия Ганчева, Станка Александрова и Цветелина Ангелова. Откриването ще се състои на 26.04.2017 г., в 18:30 часа.

Иван Кашлаков е роден  в Сливен през 1993 г.. Завършва Национална художествена академия – град София, специалност "Плакат и визуална комуникация". В момента учи магистратура "Визуална комуникация" ,  в НХА. Младият художник участва с плакати в конкурси и изложби в България и по света. Живописта е другата страст на Иван Кашлаков. В нея намират израз бушуващите чувства, едва удържаната енергия на младия човек. Те завладяват зрителя, даже когато са "скрити" в натрупаните стари и прашни списания или в спокойната зеленина на пейзажа. Авторът все пак остава верен на плаката - социалните теми са в основата на живописните му творби.

Камелия Цонкова завършва бакалавърска и магистърска степен „Графика” в Националната художествена академия – град София. Участва в редица национални изложби, фестивали, международни бианалета. Чрез творчеството си авторката заявява своята позиция, разкрива истината и реалността. Вдъхновението си черпи от природата и от способността на музиката да проникне дълбоко в душата й. Мисията на творчеството й е да предизвика зрителя да намери поуката сам за себе си. 

Силвия Ганчева е родена  в Бургас през 1992 г. Завършва Националната художествена академия, специалност " Живопис" в ателието на проф. Божидар Бояджиев. Твори и експериментира в различни области. Участва в местни и международни конкурси, изложби и форуми с карикатури, плакати, екслибрис, живопис. Живописните платна, които Силвия Ганчева представя пред пловдивската публика са експресивни, ярки, запомнящи се. Направени сякаш с ръката на скулптор, но живи и огнени - такива са женските образи на Силвия в тази изложба.

Станка Александрова родена е през 1995 г. в Пловдив. Завършва НХГ ,,Цанко Лавренов" в Пловдив. В момента учи в Националната художествена академия – специалност  "Живопис". Има много участия в конкурси и изложби. Живописните платна, с които се представя младата авторка, са разнообразни като теми, но разпознаваеми като стил. Станка Александрова ни предлага възможност да видим по нов начин предметите, които ни заобикалят. Да открием детайли, които носят настроение и послание.

Цветелина Ангелова има бакалавърска и магистърска степен в „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“-  град Пловдив, специалност "Скулптура" при Свилен Костадинов. Много от творческите изяви на Цветелина Ангелова са свързани с културния живот на Пловдив. Нейното творчество е познато в други градове на страната - София, Плевен, Бургас, Бяла. Кипящата енергия на авторката преминава в камъка и се трансформира в мекота и заобленост на формите, за да ни подскаже, че движението е вечно, а спокойствието - привидно.

Очакваме ви на 26.04.17, 18:30 часа, ул. „Пълдин” 12, Стар град.

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-26 18:30
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…