Стоян Куцев представя ретроспективна изложба в Плводив

Категория
Изложби
Дата
2017-06-02 18:00
Място
Градска художествена галерия, ул. „Княз Александър I“№15

„Стъпки“, са включени 25 произведения, характеризиращи различни етапи от изследването на теми и художествени форми, занимавали автора през годините

Градската художествена галерия представя в своите Зали за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“№15) творби на художника Стоян Куцев, които са знакови за неговите търсения от началото на неговия творчески път до сега. Изложбата ще се открие на 2-ри юни от 18:00 часа. 

В ретроспекцията, озаглавена „Стъпки“, са включени 25 произведения, характеризиращи различни етапи от изследването на теми и художествени форми, занимавали автора през годините. За него проф.Станислав Памукчиев пише: „Усвоявайки нови пластични и концептуални кодове, Стоян Куцев потърси адекватни съвременни средства, нови технологии и материали, за да артикулира своята артистична рефлективност.“ В експозицията са подбрани творби от циклите: „Аритметичен ритъм на влязла светлина“ (1991г.), „Към воайора мизантроп“ (2007г.), „Знаци и символи“(2010г.), „Червено“(2014г.), представящи обекти, пластика, дигитален печат, живопис. 

Стоян Куцев завършва Националната художествена академия в София, специалност “Живопис”, в класа на проф. Найден Петков през 1992г. Специализирал е в Париж, Франция. Преподавал е в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив, чийто възпитаник е.

Автор е на 10 самостоятелни изложби в страната, участвал е в десетки групови изяви. Член е на Съюза на българските художници, на Дружеството на пловдивските художници, както и на сдруженията „Изкуството днес“ и „Графично ателие“. 

Изложбата ще продължи до 13 юни.

 
 

Всички Дати

  • 2017-06-02 18:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…