Камен Стоянов представя пърформънс в галерия Сариев

Категория
Изложби
Дата
2017-04-09 15:00
Място
SARIEV Contemporary

SARIEV Contemporary има удоволствието да представи пловдивското издание на пърформънса на Камен Стоянов Ask Me a Question.

Камен Стоянов отговаря на всички случайни и най-разнообразни въпроси от публиката не с думи, а с рисунки. Рисува „на сляпо“, с ръце прибрани в кутия пред него, така, че да постигне едновременно тайнството и автоматизма на подсъзнателното изобразяване, сякаш пробва себе си като медиум. Авторът е само средство за осъщетвяване на комуникацията, но тя в действителност се случва в произведенията. 

Пърформансът Ask Me a Question на Камен Стоянов е показан за първи път по време на панаира Vienna Contemporary през 2015 в рамките на FOCUS: Bulgaria, иницииран и осъществен от OPEN ARTS Foundation и SARIEV Contemporary в партньорство с Института за съвременно изкуство - София и фондация „Изкуство – дела и документи“, куратори: Яра Бубнова и Весела Ножарова. Пърформансът Ask Me a Question е част от паралелната програма с разговори с артисти/“artists talks” по време на панаира, курирани от Десислава Димова. В последствие пърформансът се изпълнява последователно в ARTmMART, Vienna Kunstlerhaus (ноември 2015), Inda Galeria, Будапеща (януари 2016), ART for ART Theaterservice, Виена (юни 2016), Manifesta Biennial, Cabaret Voltaire, Цюрих (юли 2016), Open Studios Istanbul, Истанбул (октомври 2016).

На 9 април публиката в Пловдив ще има възможността да задеде своите въпроси към художника, както и да разгледа изложбата Ask the Artist в присъствието на автора в SARIEV Contemporary. 

9 април 2017 

Тур на изложбата от 15 часа

Пърформънс от 16 часа

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-09 15:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…