Най-добрите винарски изби от цялата страна гостуват в Пловдив

Категория
Фестивали
Дата
2017-09-22 11:00 - 2017-09-24 19:00
Място
Античен театър Пловдив

Първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages ще се проведе през септември

В три поредни дни гостите ще се насладят на майсторски приготвеното вино и удоволствието от хубавата музика на живо

Над 40 от най-признатите винарски изби от цяла България ще участват в първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages в Пловдив на 22, 23 и 24 септември. Мащабният форум се организира от Tangra Mega Rock паралелно с фестивала Sounds of the Ages, който през последните 7 години се превърна в музикална емблема на града – бъдеща Европейска столица на културата през 2019 г.

Освен, че ще могат да дегустират и да получат информация за различни първокласни вина, посетителите на Wines of the Ages ще имат и възможността да ги закупуват на място. Идеята на организаторите е в три поредни дни да се съчетаят насладата от майсторски приготвеното вино и удоволствието от хубавата музика на живо, изпълнена на хилядолетната сцена на Античния театър. Мястото на вино тестинга е добре познатата сграда на Военния клуб в центъра на Пловдив във всеки от трите дни от 11 до 19 часа.

Традицията на винопроизводството по българските земи е хилядолетна – още траките пренасят първите лози от Близкия и Средния Изток по Южното черноморие и поречието на река Марица преди около 5000 години. И до ден днешен Горнотракийската низина, чието сърце е Пловдив, е една от най-привлекателните винени дестинации в целия свят. Последното доказателство за това е от самото начало на 2017: в авторитетната международна класация на специализираното издание Wine Enthusiast регионът заема второто място сред най-добрите дестинации за винен туризъм.

Ето ги и суперзвездите, които ще радват гостите и жителите на Пловдив по време на винения форум в самото начало на есента:

22.09. – канадският метъл идол Devin Townsend и Държавна опера – Пловдив;

23.09. – легендарните Manfred Mann’s Earth Band;

24.09. – британските колоси на прогресив рока Marillion.

 
 

Всички Дати

  • от 2017-09-22 11:00 до 2017-09-24 19:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…