Пловдив посреща най-мащабното 3D кино събитие на открито

Категория
Кино
Дата
2017-07-05 21:30 - 2017-07-07 21:30
Място
Площад "Централен"

80 квадратни метра екран опъват на площад Централен, 1500 души могат да гледат трите филма от програмата

Носете си очила и къмпинг столчета, предупреждават организаторите на гигантския летен кино салон

Пловдив ще е домакин на най-мащабното 3D кино събитие на открито тази седмица. Площад Централен ще се превърне в гигантски летен кино салон под звездите между 5 и 7 юли, когато върху екран с размери 80 квадратни метра ще се прожектират 3 филма в три поредни вечери. Това ще е най-големият кино екран, опъван на открито някога в България. Филмите „Ратчет и Кланк”, „Добрият великан” и „Каръци” ще се излъчват напълно безплатно в 21.30ч. във всяка една от кино вечерите.

Размерът на екрана позволява публика от над 1500 души. Предвидили сме 100 пейки, които могат да съберат около 400 седящи. Всеки може да дойде на прожекция със сгъваемо къмпинг или рибарско столче например, друго приспособление за сядане, а защо не и с одеяло. Хората, които имат 3D очила да си ги носят. Ако ли не, такива ще се продават на място, информираха организаторите на събитието Христо и Янаки Дерменджиеви.

Разполагаме с възможно най-високия клас съвременна техника и решихме да го направим. Не прилича на нищо друго на открито. Два от филмите са 3D, третият- „Каръци” е 2D. Качествената прожекция под звездите е трудно нещо, тъй като си в неконтролирана среда, но ще покажем нещо наистина добро. Желанието ни е прожекциите да бъдат приети добре, за да продължим и след първото издание този юли, обясниха Дерменджиеви.

 
 

Всички Дати

  • от 2017-07-05 21:30 до 2017-07-07 21:30
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…