Осем държави гостуват на Международния фолклорен фестивал

Категория
Фестивали
Дата
2017-08-01 17:30 - 2017-08-05 17:30
Място
Античен театър Пловдив
Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора ще покажат традиционни танци на сцената на Античния театър
 
За 23-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни. Фестивалът  е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най- емблематичните места – Античния театър на Пловдив.
 
В изданието през 2017 година, от 1 до 5 август в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от осем държави - Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. В програмата на фестивалните дни ще вземат участие и пловдивските формации - Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл„Дилянка“, който ще отпразнува 25-години от създаването си.
 
сяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.
 
Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в гр. Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват  участниците от Бразилия, Армения и Йордания.
 
Екипът на община Пловдив, работещ по фестивала е организирал богата паралелна, културна програма, която включва обиколка на забележителностите на Пловдив – Европейска столица на културата - 2019, както и на важни обекти в региона.
 
Церемонията по откриването е  на 1 август,  от 20 часа на Античния театър.  На същата сцена в последната вечер - 5 август, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.
 
XXIII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ
ПЛОВДИВ, 2017
 
П Р О Г Р А М А
(1-5 август 2017)
 
 1 август, вторник
 
17.30 - Дефиле от дом „Левски” до пл.”Стефан  Стамболов”
 
18.30 - Концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” с участието нa колективите от:  Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили, Черна гора
 
20.00 - ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на XXIII Международен  фолклорен фестивал - Пловдив, 2017 – Античен театър
 
02 август, сряда 
 
17.30 - Дефиле от  дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов”.
                                          
20.00 - Концерт на Античен театър с участието на колективи от:  Бразилия, Грузия, Испания, Косово, Чили.
 
19.00 - Дефиле и концерт в гр. Хисаря  на колективи от: Армения, Черна гора, Йордания. 
 
3 август, четвъртък
 
17.30 - Дефиле от  дом”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” на колективи от: Армения, Бразилия, Грузия, Йордания, Черна гора.
 
19.00 - Дефиле и концерт в гр. Пещера  на колективи от: Испания, Чили, Косово.
 
 20.00 - Концерт на Античен театър на Ансамбъл „Дилянка” по повод 25 години от създаването на състава и 40 години творческа дейност на основателя и художествен ръководител Мария Кьосева.                                          
  
4 август, петък
 
17.30 - Дефиле от  дом "Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Ст.Стамболов”. 
 
20.00 - Концерт на  Античен Театър  с  участието на колективи от: Грузия, Испания, Косово, Чили, Черна гора, анс. „Седенчица“ ДТШ „Тракия”. 
 
19.00 - Дефиле и концерт в гр. Пещера  на колективи от: Бразилия, Армения, Йордания.
                        
5 август, събота
 
17.30 - Дефиле от  дом „Левски” и концерт на Открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” с участието на Армения, Бразилия,Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили,  Черна гора
                                         
 20.00 - ГАЛА- КОНЦЕРТ И ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ЗАКРИВАНЕ на XXIII Международен  фолклорен фестивал на Античен театър 
 
 

Всички Дати

  • от 2017-08-01 17:30 до 2017-08-05 17:30
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…