Във Фабрик разработиха Пиво за душата и Сърдечна бира по време на локдауна, за да вдигнат духа на клиентите си след социалната изолация

Георги Пашалиев към институциите: Не искаме да ни помагате, само не ни пречете

Във фотопоредица ви представяме другото лице на култовите клубове в Пловдив. Показваме ви нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Фабрик

Пиво за душата и Бира за сърцето. Върху това се концентрираха по време на локдауна от бар Фабрик. Клубът и едноименната микропивоварна към него използваха свободното време през тези близо 2 месеца, за да разработят куп нови рецепти за крафт бира, всички провокирани от странното време, в което живеем. Заедно с еколог- билкар пивоварите на Фабрик подготвиха няколко вида билкови пенливи еликсири, с които да повдигнат духа на клиентите си с падането на ограниченията.

Първата разработка е лекото Пиво за душата, в което има цял букет от билки-  мурсалски чай, сладник, бъз, камшиче, жълта комунига. То е за повдигане на духа. Подготвили са и Сърдечно пиво с 18 билета, които помагат на сърдечно-съдовата система, за успокоение на стресираните от социалната изолация. Пивоварите са готови и с Библейско пиво- бира без хмел, в която има букет от билки, които вече не се използват. За разкош, разработват и бира с манго и мандарина. Част от новите крафт бири вече могат да бъдат открити и в специализирания магазин към заведението на „Отец Паисий”, който не е имал почивен ден от началото на пандемията.

„Станахме земеделци покрай тази криза. Обикаляме за зеленчуци за магазина, търсим качествени сирена и меса за клиентите си, издирваме редки билки за бирите си. Това време ни даде нови хоризонти, но ние мислим само за отварянето на бара”, казаха собствениците на Фабрик.

И не крият тоталното си разочарование от институциите.

„ Както всички в нашия бизнес съм обиден на управляващите за двойния стандарт. В ресторантите на хотелите няма ковид, при нас има. Може би обяснението е в това, че повечето хотели са на управляващите. Обидени сме от многократното предложение на Европейския съюз за предоставяне на помощи за самоосигуряващите, които нашите управници отказаха. Неяснотата за това кога ще отворим ни подлудява. Болните почти изчезнаха, а нашият бизнес продължава да е затворен, не знам до кога”, казва в тихия бар Фабрик стопанинът му Георги Пашалиев.

„И като призив към всички институциите: Не искаме да ни помагате, само не ни пречете”, не крие раздразнението си Жоро Битълса.

Снимаме заведението малко преди да бъдат почистени крановете за бира на бара. Екипът на клуба се надява властите да разрешат отварянето на заведенията на 1 февруари, за да се върнат всички на работа. А клиентите им да се върнат пред крановете. Защото Пивото за душата чака да бъде изпито.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…