Print this page

 

 

Емблематичното арт кафене  Пловдив ще отбележи рождения си ден с традиционно парти с гост-диджеи ще се състои в деня на Съeдинението и празник на града 

Както всяка година в началото на септември Artnewscafe чества своя рожден ден със специално парти. Тази година цифрата е 9 – 9 години, откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят заведението, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация.

Деветият рожден ден тази година съвпада с най-специалния ден на Пловдив – деня на Съединението. На 6 септември, вторник, от 20:00 ч. в кафето ще започне голямото празнично честване със специално стрийт парти с музика от Fonoteka Elektrika. 

Fonoteka Elektrika e блог на музикалния селектор Александър Владимиров, в който се представят едни от най-новите албуми на изпълнители в електронния жанр. Александър, или както го наричат всички – Скашо, се изявява като музикален селектор в София, като има изяви в клубове като Долу, Жул Верн, Габа, както и Doom. В Пловдив е имал изяви на Fluca – Austian Cultural Pavilion през 2016 г. по време на дванадесетото издание на НОЩ/Пловдив.

Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafe, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор девет, ще получи безплатно питие от Ballantine’s.

Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на ул. „Отец Паисий“. Преди седем години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас!

По време на рождения ден на Artnewscafe ще се открие фотографската изложба на Веселин Трачев in sequences, която ще може да видите от 6 септември до 6 октомври. Във фотографиите на Трачев виждаме хората като неразделна част от битието ни. Различни случки на едно място или едни и същи на различни места, доказват разнообразието, което ни се случва в града. Аrtnewscafe, Пловдив, като едно от основните средища на неговите кадри, кани Веселин Трачев да направи първата си самостоятелна изложбата в пространството на кафето, където традиционно се представят изложби свързани с новата градска култура.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…