Програмата на Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” продължава днес на Римския стадион от 18.30 ч. с “Голям детски концерт”  - идеен проект на фестивала, който се провежда за осма поредна година и винаги е различен, и новаторски. Входът е свободен! Поради ограничените места, във връзка с противоепидемичните мерки, публиката ще се настанява само между 18 и 18.30 часа.

Преди 10 години харизматичният тромпетист Венци Благоев създава популярното шоу „Джаз за деца", предлагащо на малчуганите да импровизират заедно с утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове в джаза и с музикалните инструменти. През 2012 проектът печели „Златно перо” за принос към българската култура.

Неведнъж сме чували твърдението, че джазът е музика на зрелите хора. Вече 10 години Венци Благоев разбива този стереотип с една от най-успешните и обичани инициативи у нас - „Джаз за деца“. Събитията, които имат своите запалени почитатели, доказват, че джазът може да се хареса и на най-малките, стига да имаш отношение и подход към тях.

ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ VIII
10 години ДЖАЗ ЗА ДЕЦА
Участват:
“ДЖАЗТЕТ” в състав:
Венцислав Благоев - тромпет и водещ
Боряна Йорданова - вокал
Станислав Арабаджиев - пиано
Димитър Благоев - китара
Михаил Иванов - контрабас
Невена Григорова - барабани
и млади таланти, които ще възхитят публиката на Римския стадион

Концертът ще се проведе в съгласие с всички действащи противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването на Р България към момента на събитието.

Много неща са се случвали за пръв път в Града под тепетата в рамките на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ - едно от най-елитните музикални събития в страната. В петък вечер там се представи с блестящ рецитал първенецът на випуска на НУМТИ „Добрин Петков“ - Николай Маринов с концерт, посветен на 75-годишния юбилей на училището.

Това бе Исторически първи концерт с маски в Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…