Print this page

Световна звезда в джаза идва в Пловдив, въпреки коронавирус кризата. Добрата новина за завръщането на Пловдив Джаз Фест през ноември съобщи певицата и организатор на емблематичното събитие Мирослава Кацарова.
„ Време е за нови спомени! С радост и с гордост ви каня на концерта на един от най-добрите съвременни джаз артисти - басиста и композитора Авайша Коен и неговото трио. На 7 ноември, на сцената на Пловдив Джаз Фест!”, анонсира тази сутрин организаторката Кацарова в личния си фейсбук профил.

Авайша Коен ще изнесе два концерта, един след друг, в Дома на културата. Нетрадиционният формат е предизвикан от мерките за безопасност, които предприемат организаторите на фестивала. Научихме още, че той ще се проведе в рамките на три ноемврийски вечери, за да задоволи всички меломански вкусове.

„ За шеста поредна година началото на ноември ще е празник на джаза в Пловдив. В тези тревожни месеци на икономически, екзистенциални и духовни кризи, смисълът си пробива път като бистър поток, въпреки всичко. Когато преди шест години аз и Танко се захванахме да работим за създаването на чисто нов джаз фестивал, осъзнахме, че истинският ни и дълбок мотив е музиката и ако той изчезне, няма да има смисъл да правим фестивали. По неведомите пътища на ЧУДОТО пазим и до днес устойчиво и непреклонно вярата си, че има СМИСЪЛ.

За пет години поканихме и реализирахме в Пловдив концерти на най-добрите джаз музиканти в света, а и в България в момента. Заедно с това преживяхме празници на духа и заради музиката на сцената, и заради срещите и разговорите с тези вълнуващи и достолепни хора. Незабравими са ни спомените с Кърт Елинг, Дейв Уекъл, Майк Стърн, Ричард Бона, Розалия де Соуза, Джейсън Моран, Якоб Карлсон, Виктория Толстой, Джошуа Редман, Дони Маккаслин, Елиане Елиас, Марк Джонсън, Ян Гарбарек, Дейв Холанд, Крис Потър, Пепи Славов, Джон Скофийлд, Теодосий Спасов, Влатко Стафановски, Кърт Розенуинкъл. Много труд за всичко това, но и много заслужена светлина после”, написа във фейсбук Мирослава Кацарова.

„ Благодаря на всички вас - нашата умна, културна и чувствителна публика, които избирате смислената музика и достойното поведение пред мерзостта и безвкусицата!”, обръща се към джаз феновете под тепетата тя.

Благодари още на общината и Министерството на културата, които подкрепят Пловдив Джаз Фест тази година.

Очаквайте подробности за програмата на фестивала другата седмица

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…