Проявите в 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2021 започнаха вчера с творческо ателие между възпитаниците на пловдивския център за таланти „Арт Войс Център” с ръководител Румяна Иванова и френските изпълнители – близнаците Джес и Уесли от  Jessandwest, които вече имат много приятели и почитатели в Пловдив от участието си миналата година.  

 

Днес е официалното откриване с концерт с вход свободен на Южната тераса на ДК „Борис Христов”, началото е в 19.00 часа. Френските музиканти ще акомпанират на българските таланти в съвместен концерт. 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2021 ще бъде открито от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

 

Най-малката участничка в концерта довечера Ния Нейкова е само на 9 години и  ще пее вече за „Живота в розово”. Публиката ще може да се наслади на впечатляващи и завладяващи изпълнения на звездата с опит Ива Ичевска, на талантливите Йоана Ташева, която е на 10 години, на Георги Нейков на 18 години и Кристиан Павлов на 15 години и още таланти възпитаници на Арт Войс Център, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент. В концерта ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като Марина Спасова, Надежда Димова и Йосиф Бъмбин. Талантливата Венета Павлова от ЕГ „Иван Вазов” ще рисува на сцената, вдъхновена от изпълненията на участниците и мечтата за обучение по специалността в реномиран френски университет. 

 

Утре, 14 юли,  в Деня на Бастилията и Национален празник на Франция рецитал ще изнесат близнаците Джес и Уесли от  Jessandwest, победители през 2019 год. в  музикалния формат по френската национална телевизия, „Талантът на Франция”.

 

18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2021 се провежда със съдействието на Община Пловдив и с вход свободен. Фестивалът тази година е под знака на 30-годишнината от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив, когато през 1991 година тук отвори врати Генералното представителство на Алианс Франсез Париж за България и в града се установи и първият френски алианс.

 

  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…