Събитието, посланик на идеята #БезОтпадъци ще събира разделно своите отпадъци

 

Започва първото издание на театрален комедиен фестивал "Усмивки под тепето" 2021г. Той ще зарадва пловдивчани в края на горещите месеци. От 31-и август до 3-и септември, на Летен театър „Бунарджик“ в Пловдив пристигат едни от най-големите имена на театралната и музикална сцена като Виктор Калев, Нели Петкова, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Аня Пенчева, Стефания Колева, Димо Алексиев, Йоана Буковска, Емил Марков, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и още обичани актьори.

 

Специално участие във фестивала ще вземат и Златните момичета-Олимпийските  шампионки по художествена гимнастика. Организатор на фестивала е МАСКАРТ, а той се реализира като част от програма „Наследство“ на Европейска столица на културата Пловдив 2019.

 

Интересен акцент на фестивала ще бъде присъединяването му към семейството на събитията #БезОтпадъци които се случват в града в последните три години. Началото на подобни събития бе по време на Европейска столица на културата 2019-та, когато всички събития част от програмата бяха подкрепи от платформата на сдружение БГ Бъди активен - “Аз Ти Пловдив! - Чиста Европейска столица на Културата 2019”. От тогава и до сега сдружението продължава да подкрепя големи и малки фестивали и събития като им помага те да бъдат по-чисти и да разпространяват нуждата от лична отговорност към средата. “Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли са едни от най-приятните моменти в живота на всеки град. Но освен положителните емоции, те носят със себе си и много отпадъци. Проектът Партньорство за красива и чиста България част от дългосрочната програма _Място България подкрепя големи събития в цялата страна с идеята да помислим за отпечатъка, който оставяме след себе си докато се забавляваме и как можем да го избегнем.”, казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен. По време на събитието ще се проведе мащабна информационна кампания, по време на която доброволци ще обясняват ползите от разделното събиране и рециклиране и как то трябва да се случва правилно. Ще бъдат разположени и кошчета за разделно събиране и арт инсталацията Шишеяд, която ще събира пластмасовите бутилки генерирани от публиката.

 

“Радваме се, че ще успеем да покажем на пловдивчани, че културата означава и отношение към средата”, казва Анна Бояджиева от организаторите от МаскАрт - “Заедно с всички актьори, участващи в постановките, ще споделим призива на БГ Бъди активен за събития #БезОтпадъци” и се надяваме, че пловдивчани ще дадат пример за това какви могат да бъдат зрителите и ще оставят след себе си театъра чист”.

 

Програмата на фестивала по дни:

 

31.08 - 20 часа

 

"Извънредно любовно"- комедиен спектакъл

 

Участват: Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова

 

01.09 - 10:30 часа

 

"Чук и Пук"

 

ДКТ Пловдив

 

ВХОД СВОБОДЕН

 

01.09 - 20 часа

 

"Смехът е разрешен" – мега-спектакъл

 

Участват: Виктор Калев, Нели Петкова, Аня Пенчева, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов, със специалното участие на Златните момичета олимпийски шампионки по художествена гимнастика, както и Богдана Карадочева и Стефан Димитров

 

02.09 - 20 часа

 

"Една седмица, не повече"

 

Участват: Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков

 

03.09 - 20 часа

 

„Вива Италия“ - Концерт на Четиримата италиански тенори

 

Билети за събитията могат да бъдат закупени от билетната каса в Дом на културата "Борис Христов " и на телефон: 0894 611188

 

Събитията ще се проведат при спазване на всички епидемиологични мерки свързани с COVID-19

 

Последвайте събитието тук.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…