Print this page

 

 

Тази вечер в 19.00 часа в парк „Лаута” ще бъде даден официалният старт на Народен събор – Пловдив. Следващите три дни ще бъдат изпъстрени с шарени народни носии, красив български фолклор и занаяти, обещават организаторите.

 

 „Очакваме повече от 4 000 изпълнители от цялата страна, които ще пеят и танцуват за всички гости, участие са заявили и много детски градини, ще има уроци по танци, битова работилница за децата и още много изненади”, анонсира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

 

Веднага след официалното откриване днес на сцената ще излязат обичаните и талантливи изпълнители и танцьори от ансамбъл „Тракия”. Големи концерти на тазгодишния събор ще имат Петя Панева, Виевска фолк група, Калина и Невена, Райко Кирилов, ансамбъл „Дилянка“, „Големите гайди“, гайдарски състав „Орфей“.

 

„В събота и неделя вечер ще има т.н. „хоротека”, като в събота ще е цели пет часа. Освен на хоротеката ще може да се танцува и на „хорището“, много от изпълнителите ще представят и песни в различен хороводен стил”, допълни организаторът Димитър Михов от „Ясмина”.

 

За улеснение на посетителите най-дясната лента на бул. „Санкт Петербург“ ще бъде свободна за паркиране. Апелът към шофьорите е за движение с повишено внимание и спазване на ограниченията. Компетентните органи ще извършват постоянен контрол за скорост и ще следят за спазване на обществения ред.

 

Фестивалът „Народен събор Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…