14-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest през 2024 г. ще продължи 6 дни с две програми - основна с улични изкуства и паралелна градска програма. Датите са 27 и 28 април, както и от до 12 май 2024 г. Входът е свободен. За пета поредна година фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив.

На 27 и 28 април 6Fest ще представи първите си събития от уличната програма с участието на цирковата формация Traviecircus Duo (Италия/ Мексико) и Театрална формация „Сенджу“ (България), чиито представления са по техниката на японската марионетна система на куклен театър „Такеда“.

На 9 май ще бъде третото за Пловдив издание на събитийния формат „Нощ на историите“. В ролята на разказвачи на истории за Пловдив ще бъдат

представители на Регионален археологически музей, Регионален исторически музей и Общински институт „Старинен Пловдив“. Събитието ще се проведе от 19:00 ч. в клуб „Fargo“ с вход свободен.

            От 10 до 12 май са концентрирани повечето събития от основната улична програма на 6Fest, както и паралелната градска програма. Фестивалното издание тази година е мултижанрово и ще представи цирк, огнено изкуство, съвременен танц, музика, а очакваните международни гости са от Европа и Южна Америка.

            За първи път в Пловдив фестивалът за улични изкуства 6Fest прави отделна градска програма от събития, които ще се провеждат в партньорски локации като галерии, читалища и арт центрове.

Отворената покана за участие със събитие в градската програма на 6Fest е до 31 март 2024 г., като желаещите трябва да попълнят Google формуляр с въпроси, наличен и на сайта https://6fest.art, и във Facebook страницата на фестивала https://forms.gle/XsZnL8Amm82bTpjf7.

            Актуална информация за предстоящия Фестивал за улични изкуства 6Fest ще бъде публикувана в специалните Facebook събития:

за 27 и 28 април

https://www.facebook.com/events/411819678100276/ ,

за „Нощ на историите за Пловдив“ на 9 май

https://www.facebook.com/events/335095079093434/ ,

за 10, 11 май и 12 май

https://www.facebook.com/events/285061127657754/ .

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…