Етнографски музей става музикална арена отново утре вечер с поредното събитие от програмата на 51 Международен фестивал на камерната музика в Пловдив. Чуждестранното участие този път се характеризира с пловдивска връзка. Пловдивчанка е гастролиращата от САЩ цигуларка Даниела Щерева. Пловдивски корени е пуснала от 30 години пианистката Ирен Капеловска. И двете дами са част от 70-годишната история на НУМТИ „Добрин Петков“. Даниела е завършила това училище, а Ирен е сред преподавателите му от 1990-а досега.
След НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София, цигуларката  продължава обучението си в Университета в Луизиана (САЩ) по покана на проф. Кеворк Мардиросян, при когото завършва магистратура. Редят се специализации, конкурси, отличия. Била е  концертмайстор и оркестрант в различни симфонични оркестри в Питсбърг и Бостън. Понастоящем има постоянен договор в „Нейпълс симфони” във Флорида (САЩ), преподава цигулка и участва в многобройни камерни и солови концерти.

Ирен Капеловска е била солист на Пловдивската филхармония и Симфоничния оркестър на Хасково. Има активна концертна дейност в България, Австрия и Полша като камерен изпълнител и партниращ пианист. Като акомпанятор е носител  на почетни отличия и дипломи от национални и международни конкурси, както и на наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Златна лира” за високи художествени постижения.

Щерева – Капеловска ще изпълнят творби от В. А. Моцaрт,