Print this page

Изложбата BRAVOS гостува в галерията на Гладстоун. 

През последните години Испания съумява да наложи нов, различен от добре познатия си туристически имидж. Създават се все повече и по-­успешни музеи и арт центрове, набляга се на модата и гастрономията и нарастващата популярност на испанския дизайн е естествена последица от тази тенденция за развитие на страната като културна дестинация. Испанците предлагат любопитна прагматична комбинация от култура и индустриално производство, комбинират изкуството с други дисциплини и се възползват от всички нови технологии. В резултат високото ниво на продуктовия дизайн не само е сложил страната на международната карта, но и е станал част от ежедневието на хората. И всички испанци имат щастието да чакат автобуса в добре проектирани спирки и да седят на забележителни съвременни пейки например.

Селекцията с умишлено избраното име BRAVOS е станала основа за книгата BRAVOS. Groundbreaking Spanish Design, публикувана от Държавния департамент за международно сътрудничество към испанската Агенция за развитие на международното сътрудничество (AECID).

Дружеството на пловдивските художници
ул. Гладстоун 32
20—29 юни, 11:00—19:00 (Пн—Нд)
С подкрепата на Посолството на Испания в България

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…