Print this page

"Отстранени системи" е заглавието на събитието тази година

Отстранени системи!- това е името, избрано да съпроводи Националните есенни изложби тази година. Куратор е изкуствоведът доц. д-р Галина Лардева. По нейна покана в Пловдив пристигат имена като Константин Костов, Филип Попов и Елена Великова, Десислава Унгер от Виена, Австрия, Петър Минчев, който идва от Остин, САЩ, Емил Бачийски, Десислава Костадинова, Елена Яневска и Симеон Симеонов.Техните творби ще могат да бъдат видени в Балабановата къща - експозиционните пространства на първия етаж, т.нар. Дълбока зала и Сводеста зала,  къща Хиндлиян - в нейния двор, на верандата и в мазата, в Мексиканската къща, къща на Управление Старинен Пловдив. Способността на произведенията на изкуството да се самонаблюдават чрез последователното оттегляне от себе си, чрез преднамерена смяна на гледната точка, чрез нейното разколебаване, това е основата в авторската концепция на доц.д-р Лардева.
 
Традицията, водеща началото си вече 50 години, ще украси и тази есен музейните къщи в Стария град с истинско и живо изкуство. Макар и първоначалната концепция на изложбата да е била представяне на млади, неконюнктурни пластически позиции извън централизирания модел на функциониране на изобразителното изкуство, то през годините се утвърждава като едно от най-представителните събития в национален мащаб. Проектът е част от програмата Есенен салон на изкуствата. Организатори са община Пловдив, Управление Старинен Пловдив, фондация Култура и съвременност. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…