Print this page

До момента в доброволческата програма на събитието са взели участие над 300 души

На 12 и 13 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив, която традиционно посреща повече от 50 000 души от цялата страна на множество специално подготвени за програмата на Нощта събития в музеи, галерии, театри, кина, клубове, барове и градски пространства. По този повод организаторите на събитието от фондация „Отворени Изкуства“ обявяват свободни позиции за доброволци, желаещи да станат част от десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“ в следните области:

Помощник – артисти – ще подкрепят различни автори за техническа реализация на артистичните им проекти и ще отговарят за организационната помощ за артистите.

Фото и видео документиране – ще отговарят за фото и видео заснемане на организационни дейности, изложбени пространства, посетители и отделни проекти.

Помощник – уредници - ще бъдат ангажирани в организацията на събитията в различните локации от програмата и ще отговарят за информирането на посетителите в изложбените пространства, регулиране на броя на посетителите и следене за спазване на реда.

Отговорници Брандиране – ще помагат при брандиране на местата, включени в „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив, като снабдяват всички музеи, галерии и локации с рекламни материали.

Всички доброволчески позиции в „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив, 2014 са подходящи за студенти с артистична, хуманитарна и културологична насоченост, студенти от специалности, свързани с  журналистика и комуникации, фотография и режисура, ученици и всеки, който има интерес в областта на културата и желание да се включи в събитието. Всички доброволци трябва да имат възможност за пребиваване в Пловдив в посочените периоди и ще получат свидетелство за извършен доброволен труд и рекламни сувенири на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“, 2014 в края на програмата. По време на нея участниците могат да придобият поглед над културните институции в Пловдив, да натрупат ценен опит в организирането на едно от най-мащабните културни събития от градски тип и разбира се, да срещнат нови хора и да се забавляват, ставайки едно от лицата на „Нощ на музеите и галериите Пловдив“, 2014.

Кандидатите за всички позиции трябва да изпратят кратко описание за себе си и интересите си и снимка на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като посочат дали имате опит в работата с Фондация „Отворени Изкуства” и за коя от гореописаните позиции кандидатстват. Срокът за кандидатстване е до 30 август 2014 и всички одобрени след това доброволци ще преминат обучение.

Фондация „Отворени изкуства“ развива активно своята доброволческа програма във връзка с организацията на „Нощ на музеите и галериите“, тъй като събитието няма комерсиален характер, разполага с ограничен ресурс и може да предложи на всички желаещи да подкрепят каузата му ценен опит в организацията на едно от най-мащабните културни събития. От 2010 г. насам до момента в доброволческата програма на Нощта са участвали над 300 човека. От второто издание на събитието през 2006 г. досега във фондацията се набират и стажанти, които взимат участие в дейностите й целогодишно и набират.

За допълнителна информация: http://openarts.info/dobrovolets_v_noshta/

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…