21 празнични събития очакват малки и големи

Както традицията от последните няколко години повелява, Общински институт „Старинен Пловдив“ организира богата и интересна програма посветена на 1 юни – Международния  ден на детето. Тази година, за първи път проявите ще се провеждат в период от 9 дни – от 27 май до 4 юни, включително. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да посетят общо 21 събития, ориентирани към всички възрасти, и разбира се  най-вече към децата.

Програмата включва изключително разнообразни жанрово прояви като замесване на обреден хляб , плетене на макраме, различни изложби, представлението „Легенди и митове за създаването на Пловдив“, Нарисувай и открий“ , рисуване с къна върху тяло, индийски танци, йога практика , детска работилница за изработване на карвинг свещи, изложба с детски фотографии, представяне на книга, „Нарисувай приказка“ , занаятчийски работилници и други.

На самия 1 юни  в 11:00 часа е откриването на  Детския  панаир на занаятите,  а последната проява в неделя  - 4 юни е „Големия детски концерт“, който е  част от пролетното издание на  VIII МФ „Дни на музиката в Балабанова къща“, с участието на оркестъра и училищния хор на НУМТИ „Добрин Петков на Римския стадион.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…