Откриването е на 1 юни – Международен ден на детето

На сцената на Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив ще се проведе 10-то издание на Международния детски балетен фестивал " С любов за танца " 2017 г. Фестивалът се провежда от 1999 г. през година, с участието на талантливи деца от България и чужбина. Фестивалът ще се проведе от 1 до 4 юни 2017 г. и е част от културната програма на Община Пловдив и се организира  и домакинства от  Балетно студио „Буратино“  и Фондация „Буратинобалет“. 

В настоящото 10-то издание фестивала ще участват деца и ученици от 10 български града и деца от Италия, Гърция, Турция, Македония, Русия, Англия и Китай. Международният детски балетен фестивал "С любов за танца" се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и любезното спомоществователство на български и чужди юридически и физически лица.

В програмата са включени открити уроци от водещи специалисти в областта на балетното изкуство, като изявите на участниците са открити за публиката.  Тази година организаторите са подготвили много и интересни изненади за всички участници.

  По традиция  тържественото откриване съвпада с Международния ден на детето -1 юни. Точно в 19.30 часа започва спектакълът „Една представа за щастие " по музика на Жорж Бизе на домакините - Балетно студио "Буратино".  На  2 и 3 юни публиката ще има удоволствието да види изявата на гостите от България и чужбина, а на 4 юни в 19.00 часа е тържественото закриване  и гала концерта на наградените. 

Организаторите от Балетно студио „Буратино“ и Фондация „Буратинобалет“ се надяват с гордост да посрещнат и изпратят своите гости с думите „Добре дошли и през 2019 година , когато Пловдив ще бъде Европейска столица на Културата!“

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…