Print this page

Стартира ден пети от програмата на ONE DANCE WEEK. И днес фестивалът предлага куп разнообразни събития. Сутринта започна професионалното ателие със Зорница Стоянова. Работното заглавие на уъркшопа е „Импровизация и пърформънс“, като мястото на провеждане е Хореографските зали на АМТИИ. Там ще се проведе и детското ателие за съвременни танци с водещ хореограф Стефани Ханджийска. То започва в 17ч.

От 19:00 ч. в офиса на ЕДНО (ул. Христо Дюкмеджиев, 10) ще се проведе лекция на тема „Изкуство на заем: поглед към постмодерните тенденции“ с лектор Зорница Стоянова, която ще се концентрира около глобалните тенденции в постмодерния и авангардния пърформънс, които биват рециклирани от множество артисти по света. Входът за събитието е свободен. Веднага след нея, отново в офиса на ЕДНО, ще има прожекция на филма „Сънища за Вавилон“. Филмът прави профил на един от най-иновативните танцьори и хореографи Сиди Ларби Черкауи, като разглежда неговия професионален живот и кариера в областта на съвременния танц в световен мащаб.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…