Print this page

Авио шоу, катапулт, образователни игри, концерти, театър, танци и работилници за деца в програмата на „Малката нощ“ в Пловдив

В последния уикенд преди началото на учебната година, „Нощ на музеите и галериите“ в Пловдив готви специална програма от събития за най-малките си посетители през двата фестивални дни на 12 и 13 септември. Детската програма носи названието „Малката нощ“ и включва разнообразни събития като работилници, детски концерти, театри, уроци по танци, образователни игри и различни шоу програми, които ще се случват на различни локации в целия град.

Интересно място в програмата на „Малката нощ“ е Музея на авиацията към летище Пловдив в гр. Крумово, където в салона на самолет Ан-24 ще има прожекция на филми, свързани с историята на българската авиация и авиационни шоу програми, интерактивно шоу с мелодии на песни, посветени на различните самолети, демонстрационни полети на леката авиация и изстрелване с катапулт, в което ще могат да вземат участие и посетителите. В четирите сгради на Регионален исторически музей - Пловдив ще се проведе играта “Помогни на очите си да виждат“, организирана за рехабилитация на слепи хора, а в клуб „Библиотеката“ ще има театрално представление и открит урок по модерни танцови техники за деца.

В детския отдел на Регионална народна библиотека – Пловдив ще се организира творческа работилничка за миникартини на тема: „Нощем странни създания странстват по страниците...Престраши се да ги открием ЗАЕДНО!“ и малките посетители ще могат да се запознаят с българските нощни бесове: караконджули, таласъми, самовили, змейове, полунощници, самодиви, които библиотекарите ще им представят чрез старобългарските митове и легенди. Децата ще могат да си тръгнат с изрисувани маски и да участват в дизайнерско студио за нощни чудовищни същества. Всеки ще може да напише пожелание за лека нощ, но от името на страхотия и да довърши изречението „Сред книгите е страшно...!“, а създадените произведения ще бъдат изложени в Детския отдел на библиотеката.

В детската програма ще участва и икономическа библиотека „Фондация Бауерзакс“, която ще  представи икономически книги за деца. В народно читалище „Алеко Константинов“ ще има четене и творческа работилница на тема „Продавачът на надежда“ на Джани Родари, а хлебна къща, Пловдив ще представи „Театър на трохите“ и работилница, в която децата ще имат възможност да участват в един вкусен спектакъл, като сами създават хлебни кукли и хлебна приказка за Стария град.

В пространството на „Инкубатор“ в Капана ще има различни работилници, организирани с помощта на хендмейд творци, които ще работят с деца, а в „Конюшните на Царя“ в Стария град на 13 септември ще можем да посетим концерта „Пеем с вас“ на Хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева.
 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…