Print this page

Павел Найденов е пловдивчанин, Павел Найденов не е пловдивчанин. Павел Найденов е... Довършете сами изречението. Има хора, за които рожденото място е просто отправна точка за последващия номадски път, който им предстои. Павел е един от тези номади.

С пърформанса си "Обичам те, не те обичам" той прави своето лично обяснение в любов, но и в нелюбов към града, с който той силно се идентифицира - Пловдив. Павел ще участва в Нощта на музеите и галериите на 13 септември, като ще покаже това, което е подготвил специално за феста, точно в 21 часа в PLOVEDIV зоната в Капана, на ул. Куртевич №3. Бермудският триъгълник на България нарича той Пловдив. Град, в който според автора, можеш да се изгубиш безвъзвратно, но е вероятно и да се намериш. А после отново да се изгубиш. Пловдив, който е всичко това, което не е. Който не е нищо от това, което е. Град на конфликти. Град на контрасти. Град, който ми даде и отне всичко, казва Павел. Град, от който, когато си отивам, зная, че ще се върна.

В пърформанса си той композира противоречиви знакови символи от съвременната среда на града. Композицията включва: палми и джамия, показва средата „Ричард Клайдерман + джаз + чалга“ битуваща в един декар пространство ( около Джамията и Капана), пъплища от хора тръгнали на поклонение към Аллах или Исус, с дюнер в ръка. Празноглаво дефилиране и кокошо доминиране. Този миш-маш се материализира в аудио микс, специално направен за пърформанса. Зрителят-воайор ще наблюдава пърформанса през малък прозорец на мазето, на стара къща в кв. Капана.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…