Капана.БГ

Капана.БГ

Кафе-театър Bee Bop Café и Театрална работилница "Сфумато" представят:

Всичко на масата по Чарлз Буковски - моноспектакъл на Васил Дуев

*** НОМИНАЦИЯ "ИКАР" категория Водеща мъжка роля за Васил Дуев **
** Златна маска за Главна мъжка роля, Награда на публиката и Сребърна маска за Най-добро представление от “ART TREMA FEST RUMA” в Сърбия****
** Награда за най-добър спектакъл на "BALKAN THEATRE TIRANA FEST" в Албания **А
** Награда за сценичен експеримент и иновация на Интернационалния фестивал "АКТЬОРЪТ НА ЕВРОПА" в Ресен, Македония **
** Награда за най-добър спектакъл на Интернационалния фестивал на монодрамата "MONOACT" в Печ, Косово **
** Премиера на Интернационалния фестивал на монодрамата 2016 в Битоля, Македония **
** През 2017-та спектакълът участва на още три фестивала в Русия, Турция и Македония.

Хенри Чинаски – героят алтер его на Чарлз Буковски, е още млад, тъкмо пристъпил в истинския живот преди да започне шестването си из всички романи на своя автор. Пред нас той се изправя на сцената, за да се надсмее с дивашкото си чувство за хумор, преборвайки спомените от тежкото си детство, причинено от баща му. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят , в който от малък е трябвало сам да се справя… Той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ – несподелени любови, проблеми в семейството, борба за насъщния, творчески пориви, мечти за един по-голям живот, борба със системата, която постоянно се опитва да ни засмуче… Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.

Сценична адаптация и постановка: Ана Батева
Композитор: Стефан Здравески
Актьор: Васил Дуев

=====
25/03, сряда
Начало: 19:30
Билети: 10 bgn на място
+359 [889] 814 255, +359 [32] 594 779

Пловдив е едно от любимите места да представяме наши книги. Едни от първите автори, които издавахме, бяха от Пловдив.

Затова турнето по случай 15 години издателска дейност на Фондация "Буквите" задължително минава през Пловдив.

Ще представим много неща: Брой 1/2018 на списание "Мечта за книга", Алманах "Нова българска литература Хумор и Сатира 2018", както и две книги, събрали финансиране от платформата ни "Мечта за книга" - "Коричка вяра" на Румяна Попова-Бакърджиева и фантастичния роман "Звездата на скитниците" на Сесил Костадинова.

И най-вече - ще бъде представена втората част на нашумелия роман на Иван Богданов - "Самотата (не) спи на възглавницата ми". Автор на корицата е пловдивчанката Ася Толедо.

Културен център Тракарт
18 часа

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО
Вход свободен

В следващите прожекции в рамките на Късо кино във Фарго ще ви запознаем със селекцията на традиционния конкурс за Наградата JAMESON за БЪЛГАРСКИ късометражен филм, който се проведе за 15-ти път в рамките на 22-рия Международен филмов фестивал София Филм Фест. 12-те филма, които ще видим, бяха избрани сред 65 кандидатствали игрални, документални, анимационни и експериментални филма. В последната прожекция ще видим и победителя – филма “Преображение”. Очакваме да ни гостуват част от авторите на филмите, затова – следете събитието за изненади!
Ето и програмата:


25 април – сряда от 19:00 часа

? ДИАГНОЗA, БЪЛГАРИЯ, 2018, 28'
За да накара дъщеря си да я посети, Еми се преструва на болна. Боряна е изправена пред сложната задача да съчетава кариерата на ТВ водеща с грижите за майка си, която живее извън града. За двата дни, прекарани заедно, майка и дъщеря започват наново да изграждат разкъсаната връзка помежду си. Но лъжата няма да остане без последствия.
РЕЖИСЬОР Камен Коларов
СЦЕНАРИЙ Олга Иванова, Камен Коларов
ОПЕРАТОР Дамян Димитров
МУЗИКА Георги Стрезов
С УЧАСТИЕТО НА Меглена Караламбова, Слава Рачева, Маргита Гошева, Петко Венелинов, Валери Леков, Даяна Ханджиева
ПРОДУЦЕНТ Кръстьо Ламбев
ПРОДУКЦИЯ КОНСЕПТ СТУДИО ЕООД

? БАБА, БЪЛГАРИЯ, 2017, 6'13''
Къща, баба, някъде далеч в провинцията. Филм за малките неща, филм за хората, които обичаме. История толкова близка и истинска, която ни кара да се замислим какво губим, забързани в ежедневието. Какво жертваме в търсене на по-добър живот.
РЕЖИСЬОР Роза Колчагова
СЦЕНАРИЙ Роза Колчагова
ОПЕРАТОР Димитър Димитров
МУЗИКА Самуел Покро
ПРОДУЦЕНТ Нели Гашарова
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ Руски филмов фестивал '17 - Най-добър анимационен филм, Батуми '17 - Най-добра музика, Запорожие '17 - Специален диплом
ПРОДУКЦИЯ Метаморфоза – Н

? ГОРАТА НА ДИМО, БЪЛГАРИЯ-ФРАНЦИЯ, 2018, 28'
Димо е горски стражар в малко подбалканско село, свикнал да налага собствените си закони в гората, която пази. Заедно с местния кмет често организират незаконна сеч, от която печелят, но при поредната нелегална сделка Димо се оказва безсилен в "собствената си гора".
РЕЖИСЬОР Христо Симеонов
СЦЕНАРИЙ Константин Цонев, Христо Симеонов
ОПЕРАТОР Веселин Христов
МУЗИКА Георги Атанасов
С УЧАСТИЕТО НА Александър Трифонов, Стефан Денолюбов, Борислав Русев, Златко Димитров, Божидар Стайнов, Зоя Шопова, Николай Чобански
ПРОДУЦЕНТИ Костадин Бонев, Пиер-Андре Балин
ПРОДУКЦИЯ Тривиум Филмс, Батон Руж

9 май – сряда от 19:00 часа

? ЖИВИ ОТРАЖЕНИЯ, БЪЛГАРИЯ, 2017, 27'
Някои любовни истории са възможни само в други измерения.
РЕЖИСЬОР Мариета Печанска
СЦЕНАРИЙ Мариета Печанска
ОПЕРАТОР Димитър Неделчев
МУЗИКА Иво Паунов, GENTS
С УЧАСТИЕТО НА Кристина Кулиш, Галин Найденов, Любомир Симеонов, Красимир Митов, Александър Кънев, Мария Сотирова, Димитър Николов
ПРОДУЦЕНТИ Мариета Печанска, Петър Бонин, Денис Муйович
ПРОДУКЦИЯ Култура Печанска, Бонин Вижън, Ню Граунд Продъкшън

? ПРЕДИ И СЛЕД, БЪЛГАРИЯ, 2017, 12'
Някъде в големия град, дребен човечец бленува да се впише в света на красивите. В своето отчаяние той се подлага на чудовищна интервенция. Нещата излизат извън контрол и съкровената му мечта се превръща в истински кошмар. Изключи си главата, включи телевизора.
РЕЖИСЬОР Добромир Димитров
СЦЕНАРИЙ Добромир Димитров
МУЗИКА Мартин Ставрев, The Science
ПРОДУЦЕНТ Евелина Лещарска
ПРОДУКЦИЯ Б Филм ООД

? ПРЕОБРАЖЕНИЕ, БЪЛГАРИЯ, 2017, 20'26''
Той е млад и красив и живее в Германия. Понякога той е тя. Искрен е с майка си, тя го разбира и го приема такъв, какъвто е. Няма баща, има вуйчо в България, който познава само част от племенника си – мъжката. Време е за цялата истина.
РЕЖИСЬОР Стефан Ганов
СЦЕНАРИЙ Стефан Ганов
ОПЕРАТОР Стефан Ганов
МУЗИКА народна песен в изпълнение на Екатерина Войнова
С УЧАСТИЕТО НА Екатерина Войнова, Стефан Д. Ганов, Стефан Ганов
ПРОДУЦЕНТ Екатерина Войнова
ПРОДУКЦИЯ Продека ЕООД

Късо кино във Фарго запазва правото си да променя програмата поради организационни нужди.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града за 2017 г.

Сряда, 25 Април 2018 08:26

Първи стъпки в Google Adwords

КОГА: 25.04.2018
ФОРМАТ: Еднодневно практическо обучение 10-17ч.
ЗА ЗАПИСВАНЕ: https://goo.gl/QNyFpt
ЦЕНА: 200лв. /включва две кафе-паузи и ВАУЧЕР ЗА РЕКЛАМА в Google AdWords за 90лв. за нови акаунти* важат условията за прилагане на ваучера/
https://www.google.bg/intl/bg/adwords/coupons/terms.html

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО:

- за корпоративни клиенти,
- за собственици на бизнес,
- за собственици на стартиращ бизнес,
- за маркетинг специалисти,
- за специалисти на свободна практика,
- за студенти с интерес към дигиталната реклама

Тренингът ще запознае участниците с основите за работа с платформата, като ще премине през настройките на кампаниите за мрежата за търсене и дисплей, ще се създадат рекламни послания и разширения както ще се подберат методи на таргетиране. Всички елементи на обучението са подкрепени от практически модул. Участниците ще могат да работят по предваритено зададени маркетинг брифове и ще могат да изградят реални кампании в тестов рекламен акаунт.

*Не се изисква предварителен опит и познания на платформата.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Теоретичен модул – запознаване с инструментите за проучване на аудитория, нейното откриване в Google, планиране на рекламни активности, специфики на инструментите.

Практическа част под формата на групово занятие – участниците се разделят в екипи и им се подават казуси – бизнеси, за които да се направи проучване и да се изградят кампании.

Участниците представят работата си едни на други с дискусия.

ЗА ОБУЧИТЕЛЯ:

Ивелина Манова работи в сферата на дигиталния маркетинг и управлява дигитална агенция Accella Digital. През 2012 г. е отличена като Google сертифициран тренер и до днес обучава специалисти и бизнес собственици как да използват ефективно рекламни инструменти за дигитален маркетинг, как да анализират своите резултати и да взимат решения за бъдещи действия на база на тях.

През последните 6 години Ивелина участва като лектор на локални и европейски събития за дигитален маркетинг, както и води сертификационна програма за Google AdWords и Google Analytics в университети и студентски организации.

Нейната специализация е успешни performance стратегии за онлайн магазини, като работи по PPC кампаниите на едни от най-големите български e-commerce проекти и техните международни дигитални комуникации.

Регистрирайте се сега и запазете своето място!

Генералният консул Хюсеин Ергани отстъпи стола си на първокласничка от Пловдив

Тя пожела догодина да я поканят пак и обеща чист детски подкуп – песен  

В 23 дни в годината, различни от Първи юни, в разни точки на света се отбелязва ден на детето. В южната ни съседка Турция, честват два пъти празника на малчуганите. Веднъж на 23 април, когато отбелязват Празника на детето и националния суверенитет и втори път на Международно утвърдения Първи юни, разбра Капана.бг.

Какво е по-хубаво от празниците? Ами разбира се, че когато в тези дни се почива и всички се събират да се веселят.  Оказа се, че Празника на детето в Турция е национален празник и почивен ден, разбрахме го по време на тържеството в Генералното консулство на южната ни съседка под тепета, на което Н.Пр. Хюсеин Ергани събра над 50 деца в понеделник след обяд .

Гости на тържеството бяха малчугани от: ОбУ „Йордан Йовков“, Спортно училище „Васил Левски“, НУ „П. .Р. Славейков“, ОУ „Панайот Волов“ в асеновградския квартал Долни воден и деца на турски бизнесмени в Пловдив. Генералният консул поздрави малчуганите и остави сцената на тях.

Те пък отвърнаха с истински спектакъл от музика, стихове, танци, народни песни, изпълнения на цигулка и акордеон… Мажоретките от Спортното училище извикаха възхита в погледите на другите с човешка пирамида. Водещи на тържеството бяха Елих от Долни воден и Беркай от ОУ „Яне Сандански“.

В разгара на тържеството бе отбелязан и Световния ден на книгата - 23 април, с четене на приказки от книгата „Вълшебното ателие на майстора” от актуална турска авторка, преведени на български език. И генералният консул Ергани, и директорките на училища, и децата четоха заедно.

За всички деца имаше подаръци, почерпка, голяма торта и дискотека.

Първокласничката Зюлфикар Раиф от училище „Йордан Йовков” седна на стола на Н.Пр. Ергани и каза, че има желание до година отново да бъде поканена на тържеството, а тя ще подготви специална песен за благодарност.

На празника бяха наградени и победителите от конкурса за поезия и проза, фотография и детска рисунка „Мечтаният свят“, обявен от „Българско-Турски литературен Клуб“ по случай Деня на националния суверенитет и на детето в Република Турция. Една част от наградите заминаха за Кърджали, Момчилград, Провадия, Добрич.

Ето и отличените от Пловдив:

За проза втора и трета награда получиха награда две студентки от ПУ - Севдие Хюсеин и Айлин Дринкова, поощрителната отиде при Есин Алиосман на 19 г., също студентка.  

Второто място в раздел поезия също бе спечелено под тепетата от София Илчева, на 10 години, ученичка в СУ „Свети Патриарх Евтимий“.

Коктейли и танци. Много танци. Това е концепцията на новото място в Капана- клуб Gingertale. Заведението отвори врати миналата вечер с весело суинг парти и реки от еликсирите на миксолозите зад бара. Две дами дадоха нов живот на бившия бар Move- Ася и Славяна. Те откриха и съответно закриха забавата на дансинга, ръководени от диригента зад пулта- DJ Skill. И това не изненада никого. Ася е част от родната суинг общност, която си даде среща за по танц именно на откриването на Gingertale. Феновете на музикалния стил си направиха нещо като генерална репетиция за предстоящия  Love Swing Dance Festival, който е част от официалната програма на  Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време, изключителният дует Луиза Селло лейта) и Бруно Канино (пиано) ще гостуват в Пловдив на 11 май 2018 г., когато ще изнесат безплатен концерт за пловдивчани и гости на града от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Събитието, организирано от Община Пловдив е подарък за меломаните в града под тепетата и е посветено на един от най-светлите български празници – 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Световната музикална общественост още помни участието на дуото през 2016 г. в честванията по повод 125-та годишнина на Карнеги Хол в Ню Йорк. Навсякъде по света, независимо дали в Америка, Европа или Китай, прочутите италианци Луиза Селло и Бруно Канино привличат изключително внимание заради майсторството и естественото си излъчване. Тяхното сътрудничество е високо оценено от специализираната преса, а предизвиканият отзвук остава задълго в съзнанието на артистичната аудитория.

Луиза Селло е определена от Ню Йорк Концерт Ревю като прекрасна комбинация от екстровертна страст и истинска нежност, с отличен контрол на въздуха, брилянтна техника, ангажирана интензивност, звуков диапазон и изобилие от чар. Обявена е за Миадзава артист и Посланик на музиката и италианската култура, подкрепена от италианското Министерство на културата. Международната й кариера включва сътрудничество с Миланската Скала, Виенският симфоничен оркестър, Симфоничен оркестър на Тайланд, Рикардо Мути, Тревър Пинок, Алирио Диас, Карнеги Хол, Джулиард скуул, Филип Ентремон, Бруно Канино, Празак квартет, Салваторе Скарино. Тя е гост-професор в Музикалния университет във Виена, професор по флейта в Музикалния факултет в Триест (Италия). Луиза Селло получава своите докторски степени в Академията на Братислава (Concert Doctorate) и Университета в Удине (докторска степен по лингвистични и литературни науки). Тя завършва образованието си в консерваторията в Удине заедно с Милош Пахор, след което учи в Париж с Раймон Гюо, както и в Академия Киджана заедно със Северино Гацелони, които отбелязват нейната "великолепна интерпретативна чувствителност и отличен звук". Тя осъществява записи и работи със звукозаписните компании "Страдивариус" и "Милениум" (Пекин).

Бруно Канино е роден в Неапол. Учи пиано в Консерваторията в Неапол с Винченцо Витале. Дипломира се с пиано и композиция, заедно с Енцо Калаче и Бруно Бетинели в Милано. Изявява се като солист и камерен музикант в най-известните концертни зали и фестивали в Европа, Америка, Австралия, Япония и Китай. Бруно Канино е част от клавирно дуо с Антонио Балиста в продължение на няколко десетилетия и член на "Триа ди Милано" от 40 години. Участва в проекти с известни артисти като Салваторе Акардо, Уто Уги, Лин Харел, Ицхак Пърлман, Виктория Муллова, Пиер Амоиал. Художествен ръководител е на оркестъра на Генуа и Международна музикална фондация в Латина, Италия. Между 1999 и 2001 г. е ръководител на музикалната секция на Биенале във Венеция. Осъществява съвместни проекти, заедно с Пиер Булес, Лучано Берио, Карл-Хайнц Щтокхаузен, Дьорд Лигети, Бруно Мадерна, Луиджи Ноно и Силвано Бусоти. Реализира многобройни изпълнения за първи път. Под ръководството на Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Рикардо Шаи, Волфганг Савалиш, Берио и Пиер Булес той свири с оркестри като Филхармонията на Ла Скала - Милано, Санта Чечилия в Рим, Берлинската филхармония, Ню Йоркската филхармония, Филаделфийския оркестър и Френския национален оркестър. Бруно Канино е професор по пиано в продължение на 24 години в Миланската консерватория и в продължение на 11 години организира майсторски класове по пиано и модерна камерна музика в Университета в Берн. Понастоящем преподава камерна музика в Института за музика в Мадрид. Често е канен като жури в много авторитетни конкурси за пиано и камерна музика (Болцано, Терни, Сантандер, Лондон, Мериленд, Грац, Виена, Цюрих, Лайпциг, Москва, Нормандия и др.). Участва в многобройни звукозаписни проекти. Понастоящем продуцира пълния цикъл творби на Клод Дебюси за пиано. Като писател публикува през 1997 г. "Наръчник за камерния пианист" с издател Passigli Editori.

Рециталът, който прочутото камерно дуо ще изнесе в Пловдив включва някои от най-известните италиански белкантови композиции на Доницети, Верди и Росини, както и бисери от репертоара на 19-ти век, като блестящата „Баркарола и Скерцо“ на Алфредо Касела с цитати от италиански народни песни в импресионистичен френски стил. Ще изпълни и някои от добре познатите филмови произведения на световноизвестния композитор Енио Мориконе. В програмата е включена и прочутата „Соната“ на Цезар Франк, едно от най-значимите камерни музикални произведения за флейта и пиано, обработка на известния флейтист Жан-Пиер Рампал, придаваща френска перспектива на големия белгийски композитор.

ПРОГРАМА:

Гаетано Доницети - Соната в до мажор за флейта и пиано (Largo, Allegro)

Джузепе Верди -„Риголето“, Фантазия №3, опус 40, обработка за флейта и пиано от Рафаеле Гали       

Джоакино Росини - Ария от операта „Севилският бръснар“, обработка за флейта и пиано от Жан Тулу

Алфредо Касела - Баркарола и Скерцо за флейта и пиано

Енио Мориконе - Филмова музика за флейта и пиано, аранжимент - Антонио Де       

Анджелис (1960)

***

Цезар Франк   (1822-1890) - Соната в ла мажор (1886), обработка за флейта и пиано от Жан Пиер Рампал                                              

Allegretto ben moderato                    

Allegro                       

Recitativo – Fantasia            

Allegretto poco mosso                       

ВАЖНО:

Желаещите да посетят концерта на Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) могат да получат БЕЗПЛАТНА покана с ред и място в някой от следните обекти:

 

·         Билетна каса МаскАрт, фоайе на ДК „Борис Христов“ , ул. Гладстон № 15

·         Туристически информационен център на Община Пловдив (до Римския стадион)

Страница 1 от 1122

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…