Експозицията на младия пловдивски фотограф Александър Карамфилов, кръстена с колоритното име „Улични истории“ ще се състои на 19 февруари в в бар “Craft” в Капана. Изложбата е голямата награда, която Александър спечели в конкурса, организиран от Младежки център Пловдив – „Пловдив през моите очи“. В конкурса взеха участие 40 снимки, от които 20-те събрали най-много харесвания са изложени в постоянна експозиция в сградата на Младежки център.

Това е първата самостоятелна изложба на фотографа. Нейното начало ще стартира в 19:00 часа, в заведението на ул. „Абаджийска“ 15. 13-те изложени фотографии ще се продават на символична цена, а събраната сума ще бъде внесена за благотворителна кауза.

Александър Карамфилов е роден през 1990г. Занимава се с любителска фотография от почти две години. Първоначално за хоби, малко след това започва да снима за пловдивски медии. Печелил е две поощрителни награди на фото конкурси, както и второ място в международен конкурс между България и Италия „И ний сме дали нещо на света“, показващ достойнствата на българските традиции. Последната му награда е I-во място в конкурса на Младежки център Пловдив на тема „Пловдив през моите очи“.

„Чрез изложбата „Улични истории“ искам да накарам хората да видят шареното, веселото в целият сив свят, които ни заобикаля. Точно затова направих фотографиите черно-бели, само с един изпъкнал цветен елемент. Той показва тази позитивна част от ежедневието ни, от която всички имаме нужда. Понякога елементът представлява различния човек. Онзи онеправдания, отбягвания. Той също е цветен. Също носи своята стойност, ценен е и ако се загледаме в него, ще открием красотата, която крие в себе си.“, споделя авторът за творбите си.

Събитието е с вход свободен за всички посетители. Експозицията ще може да се види до 25.02.2018г., включително, в пространството на заведението.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…