Print this page

Експозицията на младия пловдивски фотограф Александър Карамфилов, кръстена с колоритното име „Улични истории“ ще се състои на 19 февруари в в бар “Craft” в Капана. Изложбата е голямата награда, която Александър спечели в конкурса, организиран от Младежки център Пловдив – „Пловдив през моите очи“. В конкурса взеха участие 40 снимки, от които 20-те събрали най-много харесвания са изложени в постоянна експозиция в сградата на Младежки център.

Това е първата самостоятелна изложба на фотографа. Нейното начало ще стартира в 19:00 часа, в заведението на ул. „Абаджийска“ 15. 13-те изложени фотографии ще се продават на символична цена, а събраната сума ще бъде внесена за благотворителна кауза.

Александър Карамфилов е роден през 1990г. Занимава се с любителска фотография от почти две години. Първоначално за хоби, малко след това започва да снима за пловдивски медии. Печелил е две поощрителни награди на фото конкурси, както и второ място в международен конкурс между България и Италия „И ний сме дали нещо на света“, показващ достойнствата на българските традиции. Последната му награда е I-во място в конкурса на Младежки център Пловдив на тема „Пловдив през моите очи“.

„Чрез изложбата „Улични истории“ искам да накарам хората да видят шареното, веселото в целият сив свят, които ни заобикаля. Точно затова направих фотографиите черно-бели, само с един изпъкнал цветен елемент. Той показва тази позитивна част от ежедневието ни, от която всички имаме нужда. Понякога елементът представлява различния човек. Онзи онеправдания, отбягвания. Той също е цветен. Също носи своята стойност, ценен е и ако се загледаме в него, ще открием красотата, която крие в себе си.“, споделя авторът за творбите си.

Събитието е с вход свободен за всички посетители. Експозицията ще може да се види до 25.02.2018г., включително, в пространството на заведението.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…