944 фотографии на 282 участника от 49 страни стигнаха до финалната селекция в конкурса

Връчват наградите на най-добрите фототворци и откриват изложба с отличените снимки на площад Централен

Церемонията по връчването на наградите от Международен фото салон Пловдив 2018 и откриването на изложбата на отличените фотографии тази година ще е на открито. Събитието ще се състои на 30 юни, от 17.30ч. на площад Централен. Наградените от конкурса снимки ще бъдат експонирани за пловдивчани и гостите на града до 15 юли.

Фотосалонът е под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).   Културната инициатива V Международен фото салон Пловдив 2018 е подкрепена от Община Пловдив и e включена в Календара на културните събития за 2018г.
 
Петчленно жури от двама българи и трима чужденци, с председател Ромейн Неро, EFIAP/g HonEFIAP, (Люксембург) член на борда на директорите на FIAP и директор служба “Патронаж”, в рамките на три дни избра за финалната селекция от шест раздела 944 фотографии на 282 участника от 49 страни. Най-добрите фотографии спечелиха общо 164 награди. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на 105 фотографи от 36 държави. Българската фотография се представи достойно с 27 фототворци с 43 награди (от които 3 златни и 1 сребърен на FIAP, и 2 бронзов медала на PSA) като над 1/4 от наградите отиват при родни фототворби. От всички наградени български участници 12 са от Пловдив, 1 от Асеновград и 1 от Раковски.  С това, пловдивската фотографска общност отбеляза своето трайно присъствие и в юбилейното издание на МФС Пловдив. В изложбата ще бъдат представени всички наградени автори в V МФС Пловдив 2018.
                     

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…