Print this page

Изложбата Американски импресии открива от 18ч. днес в Етнографския музей художникът Брайън Бейти. Щатският творец е от щата Юта, който се е специализирал в резбата на повърхността на яйца, кратуни, стъкло, метал, порцелан, керамика и дърво. Член е на Международната гилдия за изкуства върху яйце и художествения съвет по изкуства на Уест Вали сити и журира международни конкурси за резба върху яйце. През януари 2005 г. преоткрива парагравьора – високоскоростен резбарски и гравьорски инструмент, основен уред за реализация на творческите му идеи.  Днес посвещава голяма част от времето си в предаване на умения и майсторство на младите си ученици.

Брайън Бейти има над 40 първи места и специални награди на конкурси за резба, сред които и специалната награда за най-добър художник в щата Юта. Той прави изложби в световни галерии и културни центрове, сред които художествената галерия Форбс в Ню Йорк, Градската галерия във Вермилион, Южна Дакота и галерията Патрик Муур в Солт Лейк Сити, Юта.

Изложбата „Американски импресии”  ще бъде експонирана от 15 до 30 октомври. На 22 октомври от 14:00 ч. в Етнографския музей ще се проведе специална демонстрация на парагравиране.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…