Културен център "Тракарт"  ще представи дебютната фотоизложба на Евтим Бачев "Приказки оттук-оттам" със събирани приказни мигове красота оттук - оттам с много любов.

Евтим е роден през 1964 година, завършва Софийската математическа гимназия и Техническият университет в София.

Евтим Бачев е консултант по информационни системи, утвърдил е името си на интернационално ниво в областите на компютърната сигурност и системната архитектура. Сега заема пост на Chief Technology Officer на международна фирма за IT услуги, базирана в Англия, Люксембург, Белгия и Обединените Арабски Емирства.

Пътешественик по душа и професионално, от много години живее в чужбина, където е работил за едни от най-големите IT компании в света.

Наскоро завърнал се в България отделя повече време за любимото си хоби – фотографията.

Първият контакт с фотографията получава по най-стандартният начин – подарък фотоапарат „Смена“ и три черно бели филма, оттам нататък историята е ясна. Скоро след това по детски се добира до семейния немски апарат. С него успява да унищожи много ленти и по време на този творчески процес да разучи всички интимни вътрешни детайли и чаркове на въпросната камера. След безкрайни „поправки“ и „подобрения“ от нея остава само обектива.

Истинският сблъсък с фотографията Евтим получава когато на 13 годишна възраст се записва в младежката работна група по астрофотография към БАН, заедно с най-добрият си приятел. От 35 мм филм вдига летвата до стъклени плаки ORWO и се потопя в магията на безкрайните нощи под звездите, следвани от безкрайни дни в тъмната стая. Семейно преместване в чужбина слага край на звездната одисея.

Следват дълги години „фотографски мрак“. Университет, служебни и по-късно семейни задължения вземат предимство. Евтим се премества да живее и работи в Португалия и Испания.

Идва и момента на сбъдване на дългогодишната мечта – придобиване на първият дигитален фотоапарат. Оттам до днес са неразделни.

Евтим се отдава на пейзажната и природна фотография, като не пропуска да заснеме и множеството градове, които посещава при постоянните си пътувания. В последните няколко години се отдава почти изцяло на фотография на природа, птици и диви животни.

През последните 9 години, по време на пребиваване в Дубай, като член на Гълф Фото, участва в много пленери, практически уъркшопи, където има честта да се учи и наблюдава отблизо работата на едни от утвърдените имена в съвременната фотография.

Фотографии на Евтим са били избирани в селекцията на национални и интернационални конкурси.

Изложбата ще бъде открита на 12 септември от 18 часа в Културен център "Тракарт".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…