Представителна изложба, организирана от посолството на Словашката Република у нас, ще запознае българската публика с иновативните търсения и постиженията на съвременния словашки дизайн. На двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15 от 5 до 24 октомври може да се проследи развитието на това приложно изкуство, създавано от словашки артисти, като акцентът на първия етаж е върху комуникационния дизайн. В това направление се представят 25 творци, а експозицията е курирана от Марцел Бенчик (Marcel Benčík) Мария Ришкова (Mária Rišková) - директор на Словашкия център за дизайн в Братислава. На втория етаж се разполага експозицията "Знаете ли? Това е Словакия", която засяга 42 теми с интересни факти за Словакия чрез фотографии и рисунки. „Знаете ли, че една от най-големите фирми в света в сферата на информационната сигурност е създадена от словаци? Чували ли сте, че на моста на Дунав има летяща чиния? Знаете ли, че Словакия е световният лидер в производството на автомобили на хиляда души от населението? Чували ли сте, че първият небостъргач в Китай е построен по проект на словашки архитект?“ Отговорите на тези провокационни въпроси ще откриете в изложбата на словашкия дизайн, която се открива на 05.10.2018г. от 18 часа. Проявата е посветена на 25-та годишнина от основаването на Словашката Република.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…