„Да се вмъкнем в лабиринта на съзнание-подсъзнанието, за да потърсим образите, които ще ни развълнуват и ще раздвижат за пореден път пластовете на натрупаните в гените архетипи. Това е приключението, в което се впуснахме ние, авторите на тази изложба - Петя гората и Теч градът. Контрастите на нашите същности се приближиха.

Гората е жива. Тя подслонява в косите си спомените за живота. Понякога разкрива тайните си пътеки, пропуска, осветява скритите си знаци, за да ги види преминаващият пътник, тръгнал от град към град.
Градът е жив. Той приютява земния хаос от съзнания и съдби. Понякога си спомня за гората, чиито земи е заел, усеща я в стените си и тогава завалява дъжд, а игрите на деца му напомнят за вятъра, завихрящ младите листа.
Гората тайно преминава през града. Градът може да измести гората, но винаги нещо в него ще му припомня за нея."

Галерия Лабиринт, 18 ч

Петя Денева е родена през 1981 година в град Балчик, България. През 2006 година завършва Живопис в Националната Художествена Академия в София. По настоящем продължава да живее в столицата и е художник на свободна практика. От 2010 година е член на Съюза на Българските Художници. Към момента има десет самостоятелни изложби и множество участия в различни проекти в сферата на изобразителните изкуства и декорацията. Основни теми на нейното творчество са природата, светлината и мистичните проявления на духовното.

Теодора Дончева - Теч е родена през 1981 година в Пловдив. През 1999 година завършва художествената гимназия "Цанко Лавренов" там с профил графика. През 2008 година завършва своята магистратура в Националната Художествена Академия към катедра Сценография. Има пет самостоятелни изложби и участия в редица групови такива. От 2005 година е художник и дизайнер на свободна практика. Има подчертан интерес към графичните изкуства и комикса. Обича да рисува това, което вижда от вътрешната страна на очите си.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…