Трима колекционери и галеристи от Пловдив се обединяват, за да подадат ръка на спорта. На 8 ноември галерия "Aeterna" ще представи изложбата си "Кауза: Олимпийски надежди". 

Христо Чиплаков, Димитър Инджов и Стоян Даскалов ще дарят безвъзмездно по 5 картини от своите художествени колекции. Изложбата ще представи общо 15 платна на съвременни художници, които ще търсят своя нов дом. Всички средства, събрани от продажбата на картините, ще отидат в подкрепа на един от най-перспективните ни родни спортни таланти - Станилия Стаменова. 

Меценатите стартират инициативата с упование, че ще срещнат достатъчно единомислещи, за да превърнат този акт в една устойчива кауза, чрез която да бъдат подпомогнати и подкрепяни редица спортни таланти. 

Станилия Стаменова е златна шампионка по кану-каяк в Световното първенство по кану-каяк в Милано през 2015 в дисциплина от 200 метра. Зад гърба си тя има редица отличия, сред които сребърен медал от европейското първенство в Москва през 2016 и два златни от други европейски първенства. През 2014 г. бе сред наградените със "Спортист на годината на НСА "Васил Левски".

Изложбата "Кауза: Олимпийски надежди“, ще бъде открита от 18:30 часа на 8 ноември в галерия "Aeterna", а картините ще останат там в рамките на вернисажа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…