Петата самостоятелна изложба на Борис Ковачев представя нови акварелни картини и оловни рисунки на автора. Провокирани от лични емоционални борби, както и от проблематиката на заобикалящата ни действителност, тези творби предлагат един по-нестандартен поглед върху общочовешки стремежи, мечти и копнежи, както и сполетяващата ги съдба при сблъсъка им със света - този навън, но и онзи в самите нас.

Експозицията ще бъде открита от 17:30 часа днес в Блабановата къща.

Сътворена в периода август-ноември 2018 г. тази върволица от изображения служи като своеобразна калейдоскопна призма, както за мирогледно, така и за вглъбено и вътрешно съзерцаване от страна на твореца, ученика и любителя на изобразителните изкуства Борис.

Борис Ковачев е художник фотограф и график, роден през 1980 г. в Пловдив. Специализант е по „Педагогика на изобразителните изкуства“ в ДЕСП към АМТИИ-Пловдив.

В периода 2009-2010г. Борис Ковачев се обучава към Кооперация „Съгласие“  на Национална търговска гимназия, в областта на цифровата обработка на изображения, графичен и web-дизайн. Към настоящия момент е автор на четири самостоятелни художествени изложби и участник в редица съвместни.

Борис Ковачев специализира „Фотография“ (2013-2014 г.) при Димитър Платнаров и Методий Плачков. Следва „Графика“ (2015-2016 г.) при доц. Владимир Генадиев, „Рисуване“ (2017-2018 г.) при проф.д-р Мъгърдич Касапян и „Педагогика на изобразителните изкуства“ (от 2018г.) към Департамент за езикова и специализирана подготовка на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Бивш член на Дружество на пловдивските художници (2014-2017 г.), участник в селекциите на Национален конкурс графика „Георги Герасимов“ Пазарджик 2017 и Международно биенале по миниатюра Русе 2015 - събития под егидата на СБХ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…