Фотоизложба „Другото лице на Столипиново“ ще покаже квартала през погледа на неговите деца и младежи този вторник – 18 декември, от 11 часа в галерийното пространство на Общински съвет. Инициативата по проект „Пловдив Заедно: премахване на гетата и граници в кв. Столипиново“ е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.  Тя се реализира от сдружение „Столипиново – Европа 21 век – Пловдив”, което от 2017 година провежда различни дейности в квартала. Акцент в тях са фотографските работилници с деца и младежи от 10 до 17-годишна възраст, които ще продължат и следващата година.

 

Ежемесечните творчески срещи  учат  младежите как да боравят с фотографска техника, как да улавят и пресъздават средата около тях, и как да използват въображението си. Изложбата е обръщение към публиката, която ще може да се  запознае с кв. „Столипиново“ по различен начин – чрез фотосите на младежите и помощта на техните обучители.

 

В изминалите месеци успоредно с фотографските дейности, сдружението организира и спортни тренировки по футбол с по-малките участници. През месец май тази година на игрището на „ул. Вратцата“ се проведе състезание между формираните отбори.

 

Интерес към децата от Столипиново прояви и екипът на инициативата „The Ball“, който проведе специални тренировки с тях и ги включи в европейската и световна обиколка на „Топката“ – символ на справедливата игра по футбол.

 

През 2019 г. фотографските и спортните дейности по проекта ще продължат с още състезания и творчески изяви на младите участници, както в Столипиново, така и извън познатите граници на квартала.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…