Дружеството на пловдивските художници ще посрещне началото на Пловдив- Европейска столица на културата 2019 с откриването на изложба в галерия „Пловдив“ /ул. „Авксентий Велешки“ 20/ на 11 януари от 17:30 ч.

Изложбата „2019“ представлява богато разнообразие от различни техники, стилове и търсения както на утвърдени имена в национален и световен мащаб, така и на най-младите творци. В артистичните послания на пловдивските художници ще усетите сложната многопластова палитра, оригинална форма и мисъл на творците от града.   В изложбата участват и произведенията на номинираните и наградените автори от Годишната изложба на ДПХ- Минчо Панайотов, Димитър Апостолов, Веселин Ламбрев, Никола Гулев, Иван Поповски.

На 12 януари от 15:00 ч. графични ателиета ще представят демонстрация на различни техники на графични отпечатъци. Александър Гьошев, асистент в АМТИИ, ще демонстрира висок печат на пейзажи от Пловдив формат картичка-сувенир. Минчо Панайотов ще представи рисунка – ксероксен отпечатък. Антония Фингарова, млад график, преподавател в художествената гимназия „Цанко Лавренов“, ще демонстрира суха игла – отпечатък от цинкова плоча, а ателието на Владимир Генадиев с двама студенти ще представи висок печат.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…