Print this page

Дружеството на пловдивските художници ще посрещне началото на Пловдив- Европейска столица на културата 2019 с откриването на изложба в галерия „Пловдив“ /ул. „Авксентий Велешки“ 20/ на 11 януари от 17:30 ч.

Изложбата „2019“ представлява богато разнообразие от различни техники, стилове и търсения както на утвърдени имена в национален и световен мащаб, така и на най-младите творци. В артистичните послания на пловдивските художници ще усетите сложната многопластова палитра, оригинална форма и мисъл на творците от града.   В изложбата участват и произведенията на номинираните и наградените автори от Годишната изложба на ДПХ- Минчо Панайотов, Димитър Апостолов, Веселин Ламбрев, Никола Гулев, Иван Поповски.

На 12 януари от 15:00 ч. графични ателиета ще представят демонстрация на различни техники на графични отпечатъци. Александър Гьошев, асистент в АМТИИ, ще демонстрира висок печат на пейзажи от Пловдив формат картичка-сувенир. Минчо Панайотов ще представи рисунка – ксероксен отпечатък. Антония Фингарова, млад график, преподавател в художествената гимназия „Цанко Лавренов“, ще демонстрира суха игла – отпечатък от цинкова плоча, а ателието на Владимир Генадиев с двама студенти ще представи висок печат.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…