Print this page

Изложба с илюстрации, фотографии и текст, посветени на темата за правата на жените в България ще бъде открита по време на януарското издание на популярния формат „Тя в Пловдив“ на 31 януари от 18:30 часа в кафе-бар „Отсреща“ на ул. „Бетовен“ 12.

В експозицията ще може да видите творби на участничките в 4-дневната творческа резиденция, организирана от Академия „Екатерина Каравелова“ с финансовата подкрепа на Български фонд на жените. През септември 2018 в магическите Родопи се събират творци на изящното изобразително изкуството, фотографията и литературата заедно с общностни организатори, които работят в три направления - илюстрация, текст и активизъм по темата за правата жените.

Илюстрации на изложбата ще представят резидентките Венера Смиленова, Елена Д. Лулчева и Запрянка Василева-Зи. Фотографиите са на Виолета Апостолова-Лети, а текстът – на РОсица Петрова. Венера Смиленова и Запрянка Василева, създателки на Историйки, и Виолета Апостолова ще бъдат и говорителки на събитието.

Изложбата ще може да бъде видяна до 20 февруари.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…