2 картини бяха откупени още преди старта на изложбата в SPS, най-новата пловдивска галерия. Това съобщи по време на официалното откриване снощи на експозицията „Предизвикано с вдъхновение“ Иван Гушков, съсобственик на реиновираният хотел  SPS, в чието лоби е разположена изложбената зала. Той подчерта, че галерията е единствената в Пловдив, която ще е постоянно действаща 24 часа в денонощието. Красивите платна на 4-ма майстори на четката – Александър Димитров, Атанас Маринчешки, Васил Генчев и Евгений Петров силно впечатлиха поканените на откриването граждани, бизнесмени, юристи и представители на местната власт. Един от първите гости, кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, сподели, че горещо приветства създаването на галерия SPS, новият културен център в района.

 

Атанас Маринчешки благодари от името на 4-мата творци за прекрасното пространство за експозиция. „Художниците казваме всичко чрез картините си, не сме много по приказките“, шеговито завърши кратката си реч авторът.

 

„Досега с моя партньор Стайко Тодоров предоставяхме строително-монтажни услуги, сега навлизаме в областите хотелиерство, изкуство и култура. Ще разширим пространството на галерията, а в новия корпус към хотела, който се достроява, ще открием концертна зала с размерите на залата в градския дом на културата „Борис Христов“, акцентира Гушков. „Запазваме името и продължаваме позитивната история на един от най-големите пловдивски хотели. До 3-4 години това ще бъде модерното привлекателно място не само за нощувки и развлечения с ресторанта, бара и басейна, но и за конгресни събития и най-вече за изкуство и култура“, допълни Стайко Тодоров, съсобственик на комплекса.

 

Изложбата „Предизвикано с вдъхновение“ ще може да бъде разгледана до края на април в галерия SPS.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…