Тук са тримата от най-добрите членове на Дружеството на пловдивските художници. Достойно са се представили, виждам и червени точки на картините за първите откупки, каза при откриването снощи на изложбата „Презареждане“ Снежана Фурнаджиева, председател на едно от най-старите творчески сдружения в България. Втората експозиция в новата галерия SPS, помещаваща се в едноименния хотел, показва 23 творби на майсторите на живописта Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев и Иван Чакъров.

По-едрите, мащабни, силни работи с различни ракурси на бикове и коне на Иван Чакъров, винаги завладяват с невероятен хъс, дух и енергията, които излъчват, коментира Снежана Фурнаджиева изложените платна. Работите ни грабват още с влизането в галерията и ни прехвърлят към ювелирния Геракси Гераксиев, който наблюдава природата, изпипва формата и влиза чак до нейната душа. Прекрасните му натюрморти са изключително естетски и се вписват идеално в интериор. Както картините на Иван – те са за хора, търсачи на силните усещания и на необикновената живопис. И също Аспарух Сърбов, който с нежността на поет, с нежни тонове разработва пейзажа. Той непрекъснато се развива и представя нещо ново – търсеща фигура е, подчерта Снежана Фурнаджиева.

Тя не спести и добри думи за самата галерия SPS. 24-часова отворена галерия – това е ново явление за Пловдив, което ще обхване и публики, които в останалите изложбени зали не могат да дойдат. Ще удовлетвори хората, които някак си след 20 часа започват културния живот, подчерта предимството на денонощно „отворените врати“ за изкуство шефката на пловдивските художници. Тя се впечатли и от идеята на Иван Гушков, съсобственик на комплекса, за двойно разширяване на изложбената площ. Пространството е отлично място за излагане на съвременно, модерно изкуство, тази галерия трябва да извоюва авторитет, че тук се представя най-доброто и да стане сред водещите, подчерта художничката.

Изложбата „Презареждане“ ще може да бъде разгледана до средата на юни в денонощната галерия SPS, Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…