Print this page

Изложба на ретро сапуни от Европа и България открива в събота вечер, в Галерия CU29 в Капана, от 19.00 часа. Актрисата Ина Добрева подрежда необичайната експозиция „За кого бие Камбаната“, която е част от програмата на Европейска столица на културата - Пловдив 2019. Проектът представя сапуна – този ежедневен битов предмет като средство за свързване с миналото ни, със спомените ни през аромата му, вида му, до допира с него.

Изложбата ще покаже, освен колекцията от ретро сапуни, събирани дълго време от авторката и всеки от тях носещ характерния вид на своето време, като дизайн, опаковка, шрифт, така и съвременна инсталация от най-известния от соц-миналото ни сапун „Камбаната“.  Ина Добрева разказва още за над стогодишната историята на фабриката, където се е произвеждал сапун „Камбаната“ и за съдбата му днес.

В неделя, 12 май, от 17.00 часа ще се проведе и сензитивен пърформанс, участниците, в който ще бъдат провокирани да взаимодействат със сапуна и неговата консистенция по любопитен и доста релаксиращ начин. Участието в пърформанса е със свободен достъп, а капацитетът за броя на участниците е 25 души.

Вдъхновена от любовна история, изложбата „За кого бие Камбаната“, нежно стимулира възприятията на публиката и ни връща в миналото по модерен и нетрадиционен начин.


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…