По интересен начин пловдивският фотограф Соня Станкова представи своята изложба „Лицата на Пловдив“. Прекрасните снимки бяха показани на екран на входа на сградата на кметството на „Западен“. Изложбата е част от културния календар на района.

 

„Аз съм свързана силно с район „Западен“, учила съм в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, живяла съм тук, имала съм ателие, а и няколко пъти съм правила изложби в залата в кметството. „Лицата на Пловдив“ е проект, който стартирах още при кандидатурата на Пловдив през 2014-та година. Тогава портретите бяха 500, като сега включих и 50 пейзажа от града, снимани през този период“, заяви пред събралите се хора фотографът Соня Станкова.

 

Тя уточни, че тази изложба е по-различна от представената на кулата в центъра на града при откриването на Европейска столица на културата на 12 януари.

„Фотографията е документ за времето и портретите, които съм правила, аз съм ги направила така, че градът да присъства в тези портрети. Това е документ за хората, които са живели в този период, за това как е изглеждал градът, как сме изглеждали всички ние“, допълни известният фотограф. Изложбата ще бъде предоставена на пловдивския архив и на Регионалния исторически музей.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…