Последни пет дни остават до края на изложбата „Чуйте ни – Артистичен интелект“ в Пловдив, която показва над 80 творби, създадени през последните 30 години от повече от 40 художници, родени и израснали в Източна Европа. В  рамките на програмата на Европейска столица на културата 2019 жителите и гостите на града имаха възможност да се докоснат до част от немската колекция „Дойче Телеком“, създадена в отговор на промените, настъпили в Европа след падането на Желязната завеса. Последният ден, в който изложбата може да бъде разгледана, е 21 юни (петък).

 

Една от най-престижните колекции за съвременно изкуство на Стария континент се радва на огромен интерес от страна на пловдивчани и гостите на града. За трите месеца  от гостуването й  близо 10 000 са посетителите на експозиците,  разположени на шестте различни локации: Градска художествена галерия, галерия“Златю Бояджиев“, СКЛАД, Балабанова къща, Къща Хиндлиян, Народна библиотека“Иван Вазов“. С най-голямо посещение от близо 4000 души са експонатите на Мария Куликовска, Ева Котаткова и Роман Ондак в Къща Хиндлиян. Като цяло експозициите от колекцията, ситуирани в Стария град са с най-голям интерес. Общо 380 участника от които деца от училищата в града и пенсионерските клубове са били ангажирани в образователната програма и кураторските турове, съпътстващи изложбата. Детската програма бе подготвена съвместно с екипи от музея „Фолкванг“ в Есен и на Берлинското биенале и се провеждаше в специално обособен кът в Градска художествена галерия.

Изложбата се реализира с помощта на партньорите от Фондация „Отворени изкуства“ и Гьоте-институт България, ОИ „Старинен Пловдив“, Градска художествена галерия и НБ „Иван Вазов“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…