Дружество на пловдивските художници гостува с кураторска изложба в Българския Културен Институт в Берлин, по повод „Пловдив 2019“. ДПХ представя пред берлинската публика своите духовни послания и своеобразен пловдивски натюрел.

„Градът на седемте тепета е с хилядолетна история и мъдрост. В картините пулсира духът на времето, семантиката на корените и енергията на траки, римляни и прабългари, а младостта на съвремието – напористо, освободено и дръзко, търси в картините си своята идентичност, категоричен изказ и сила на духа. Днес Пловдив и творците му изграждат мост, който само изкуството може да създаде – неподправено, искрено и чисто.”, съобщават от ДПХ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…